Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

IKT-hjelp

Skulen har  IKT-konsulent  både Saghaugen og Vabakkjen. Opplever du trøbbel med maskina di, ta kontakt med  ein av oss, så hjelper me deg vidare. Reperasjonar som vil bryte garanti kan me ikkje gjere noko med, men me  kan hjelpe deg å melde inn feilen der du har kjøpt maskina.

BRUK av IKT

På Stord vidaregåande skule har me avtale om kjøp av elevpc gjennom Atea. Ynskjer du å kjøpe PC/MAC gjennom denne ordninga, bør du bestille så snart du har fått plass ved ditt studieval. "Dato for bestillingsfrist til skulestart kjem"

PC kan bestillast her

Du må ikkje kjøpe ny datamaskin, har du ein PC/MAC fra før, kan du godt bruke den. All programvare du treng vil du få hjå skulen.

Utskrift på skulen gjer du via  nettsida utskrift.hfk.vgs.no Her loggar du inn med brukarnamn og passord til Itslearning. Etter utskrift er sendt, hentar du den på valfri skrivar med din kode, mobilnummer + 2 siste siffer i personnummer.

Gløymd passord? Om du har gløymd ditt passord, så kan du lage nytt på passord.hfk.no.

Programvare

For å finne Office installasjon, Word, Powerpoint og Excel, bruk lenkja under. Her logger du på med  brukarnamn og passord til Itslearning, bruk @iskole.no bak brukarnamnet.

Me tilrår at du installerer Avast antivirus, både på MAC og PC. Du finner lenkja til installasjon under.

nye nettsider.jpg

Bruk av PC

Det er viktig å bruke datamaskinen din som eit arbeidsreiskap, og ikkje til underholdning i skuletida. Det er mange tidsfeller å gå i, facebook, spel og film. Med alle dei distraherande elementa er det viktig å kunne skilje mellom skule- og fritid. Lukk fanene som du ikkje bruker i undervisninga, og logg av sosiale medium. På internett er det mykje informasjon, då er det viktig å skilje mellom nyttig og unyttig informasjon, og nytte kildekritikk.

Kildebruk og kildekritikk

IKT-konsulent
Profilbilde av Ketil Vestby

Ketil Vestby

Send e-post 53452035

IKT-konsulent
Profilbilde av Sondre Aas Selle

Sondre Aas Selle

Send e-post