Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Velg yrkesfag, bli anleggsgartner

Minister_laerlinger.jpg

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på besøk hos anleggsgartner-lærlingene Emilie og Endre på arbeidsplassen deres på Kokstad høsten 2015. Her fikk han høre hvorfor de har valgt en anleggsgartnerutdanning, og hvorfor de anbefaler andre å gjøre det samme.

1. mars går søknadsfristen for videregående utdanning ut. Dersom du ennå ikke har bestemt deg for hva du vil bli, bør du vurdere å bli anleggsgartner.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har det øverste ansvaret for utdanningen i Norge. Han håper at mange norske ungdommer vil velge en yrkesfaglig utdanning – både fordi landet trenger det, og fordi yrkesfag er en fremtidsrettet utdanning.

 - En ting vi vet sikkert om fremtiden er at vi kommer til å trenge flere fagarbeidere. Men hvis ungdom skal velge denne veien må vi ha relevante utdanningsløp av høy kvalitet, og arbeidslivet må tilby gode og seriøse arbeidsforhold. Anleggsgartnerbransjen i Bergen legger ned en formidabel innsats for rekruttering til faget, og dette bidrar til at ungdommene blir bedre rustet til å ta gode valg for fremtiden, sier han.

 Anleggsgartnerfaget er et godt valg for fremtiden. Enten du vil bli fagarbeider, eller du har planer om å videreutdanne deg til ingeniør, arkitekt eller byplanlegger, kan du starte utdanningen din på vg1 naturbruk på Stend VGS til høsten. Deretter er du garantert læreplass hos en av de store anleggsgartnerne i Bergen i tre år – med lønn – og etter fire år er du ferdig utdannet anleggsgartner.

 Stend VGS ligger sentralt plassert i Fana bydel, noen få minutter unna Lagunen. Skolen har cirka 500 elever, et godt miljø og fantastiske uteområder. Fagene som tilbys på Stend er naturbruk,  idrettsfag og service og samferdsel.

 Om du vil ha lønn under utdanningen, være sikret læreplass, ha en sikker og god jobb, og samtidig ha muligheten til spennende videreutdanning etter endt fagutdanning: Bli anleggsgartner! Søk vg1 naturbruk på Stend.

 Søknadsfristen til videregående opplæring i Hordaland er 1. mars. Du søker på VIGO.NO.