Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått på yrkesfag og ønskjer å ta høgare utdanning? Då kan du ta påbygging til generell studiekompetanse på Vg3. Du kan søke både før og etter læretida. Utdanninga fører fram til generell studiekompetanse. Du kan òg undersøke om skulen tilbyr fag som gir spesiell studiekompetanse.

Har du fullført ei yrkesopplæring, men ønsker å bygge på med eit år slik at du kan søke på høgare utdanning? Då er påbygg løysinga. 

På påbygg på Stend kan du oppnå generell studiekompetanse. For elevar som har hatt fordjuping i realfag på vg1 og vg2, så legg vi til rette for at du skal kunne få spesiell studiekompetanse.  

Fag og timetal

Fag og timetall
Fag VG3 Påbygg
Programfag 5
Norsk 10
Historie 5
Matte 5
Naturfag 3
Kroppsøving 2
Sum timetall per uke 30

Tredje året

ImG_0277.JPG

Kurset er eit tilbod til deg som har fullført Vg1 og Vg2 på eit yrkesfagleg programområde, og som vil ha studiekompetanse. I kurset ligg dei faga du manglar for å få generell studiekompetanse. For elever som har avslutta 8 timer matematikk og 5 timer naturfag, tilbyr vi ulike realfag for at dei som ønsker/treng spesiell studiekompetanse kan få det.

Stend har som målsetting å tilby eit kurs med mange og gode alternative fagval: Kjemi 1, Kjemi 2, Biologi 1, Biologi 2, Psykologi 1/Sosiologi, Friluftsliv 1, Fysikk 1, Matematikk S2 og Matematikk R2. Dersom det er for få elevar til å starte opp ei gruppe, så gir skulen noko støtte til elevane som ønsker å ta faget som privatist. 

Vegen vidare

Søk opptak til høgare utdanning

Avdelingsleiar