Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Bli anleggsgartner

Om du velger anleggsgartnerutdanningen på Stend VGS, er du garantert læreplass med lønn etter ett år på skolebenken. I tillegg velger du et framtidsrettet yrke med store muligheter for videre karriere.
IMG_2473.JPG

Skansedammen et ett av mange flotte parkanlegg i Bergen som er bygget av en anleggsgartner.

En stadig større del av byene våre blir bygget av anleggsgartnere. Når du beveger deg rundt i byen er det stor sannsynlighet for at det er en anleggsgartner som har laget fortauet du går på, benken du sitter på eller parken du soler deg i. Til og med når du løfter blikket kan det være at det er anleggsgartnere som har bygget det du ser, for grønne tak og vegger kommer til å bli mer og mer vanlig i byene.

Anleggsgartner er et fremtidsrettet yrkesvalg. Dette er arbeidsplasser som ikke er truet av konkurransen fra utlandet. Produksjonen skjer på stedet, og arbeidsoppgavene er varierte. Du arbeider både med maskiner og for hånd, og materialene er alt fra stein og betong til trær og planter.

Anleggsgartnere med fagbrev er ettertraktet arbeidskraft, men langt fra alle som tar utdannelsen velger å jobbe i bransjen. Både staten, fylket og kommunen trenger kontoransatte som kjenner anleggsgartnerfaget, så etter endt læretid er der mange muligheter som står åpne. Også om du vil bli ingeniør, arkitekt eller byplanlegger, kan anleggsgartnerfaget være den rette plassen å starte. Du får en mye mer variert og innholdsrik utdanning enn dem som kun velger teoretiske fag, og de tre årene du er i lære får du lønn.

Mange tror at du må søke deg ut av Bergen for å bli anleggsgartner. Det stemmer ikke. På Stend VGS kan du bli anleggsgartner ved å gjennomføre ett år på vg1 naturbruk, og deretter fullføre tre år i lære i et av de store anleggsgartnerfirmaene i byen. Bransjen trenger flere lærlinger, og du er garantert læreplass etter at du har fullført året på Stend.

Så om du vil ha lønn under utdanningen, være sikret læreplass, ha en sikker og god jobb, og samtidig ha muligheten til spennende videreutdanning etter endt fagutdanning: Bli anleggsgartner! Søk vg1 naturbruk på Stend.