Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Stend vgs satser på Service og Samferdsel

Praksis i Securitas.jpeg

Vi leker ikke butikk på Stend! Vi er glade for å presentere vår nye film om utdanningsprogrammet, og om samarbeidsavtalen vi nettopp har inngått med Securitas. Trykk på saken for å lese mer.

På Stend vidaregåande skule er vi stolte av å ha Service og Samferdsel som utdanningsprogram. Programområdet har på Stend et stort mangfold i læringsarenaer. Få skoler kan vise til det samme; stor vareflyt, egen gårdsbutikk, eget lager, behov for transport, praksis i kundebehandling, markedsføring, sikkerhet m.m. Skolehverdagen er praktisk og relevant i forhold til veien videre mot arbeidslivet, om det er som lærling i bedrift eller videre på skole til studiekompetanse.

 

Filmen er produsert av Mc design og Meyer Film. Lasse Michelsen står for det grafiske, Eirik Meyer for foto og klipp. Takk til begge for et flott og givende samarbeid!

Samarbeid mellom Securitas og Stend vgs./Service og Samferdsel.

Grunnet nye regler for vekterutdanning, som stiller krav til praksis i tillegg til teori, kontaktet opplæringskonsulent Tomm Arntsen i Securitas AS, avd. Bergen, oss nylig for å se på muligheten for å få tilgang til områder hvor de kan gjennomføre praksisdelen av utdanningen.

Skolen er positiv til samarbeid med næringslivet, og det ble avtalt møte med Securitas her på Stend, for å vise dem lokalitetene og avtale omfang av samarbeidet. Deres behov er ett eller flere bygg og et uteområde hvor vekterne i opplæring kan utføre simulerte vekteroppdrag, som for eksempel å gå vaktrunder innvendig og utvendig. På disse vaktrundene er det tenkt at Securitas skal arrangere ulike scenario, for eksempel førstehjelp og bortvisning, som kursdeltakerne må håndtere.
Securitas planlegger første praksisperiode på Stend vgs. i ukene 7 og 8.

vekter3.jpg

Elevene på SS VG1 og VG2 vil onsdager i disse ukene delta som markører i enkelte av øvelsene. Her kan skolen være med å utforme enkelte av øvelsene, ved for eksempel å planlegge scenario og lage forslag til løsninger i sikkerhetstimene. På den måten kan vi få testet forslagene våre på kommende vektere som gjennomfører praksisopplæring på Stend.

vekter1.jpg


Onsdager vil skolens og elevenes deltakelse være på dagtid, altså i skoletiden. De andre dagene vil Securitas bruke våre lokaliteter til denne vekteropplæringen på kveldstid, fra kl. 15/16:00-21/22:00. Antall deltakere på første kurs vil være 10-15 personer. Kursene vil ha en hyppighet på ca. annenhver måned.

Stend vgs. er stolt over å bli valgt som partner i et slikt samarbeid. Vi har i flere år hatt et godt samarbeid med Securitas som en naturlig del av sikkerhetsfaget på Service og Samferdsel, og mer samarbeid vil selvsagt bidra til å styrke dette og gi oss nok et fortrinn i å gjøre faget mer praktisk. Det skal også understrekes at dette vil styrke våre muligheter til både å få elever ut i praksis og i lære i sikkerhetsfaget.

Vi ser fram til et fruktbart og langvarig samarbeid med Securitas på Stend vgs.