Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Få lønn under utdanningen

Motorsag.JPG

Slik ser det ut når anleggsgartnere sager ned trær. Dette treet vokste i hagen på Stend VGS i nesten hundre år, før det ble sykt og måtte felles. Når så store trær skal fjernes, er det anleggsgartnere som sørger for at det skjer på den rette måten.

 

Om du velger anleggsgartnerutdanningen på Stend VGS, er du garantert læreplass med lønn etter ett år på skolebenken. I tillegg velger du et framtidsrettet yrke med store muligheter for videre karriere.


Mange tror at du må søke deg ut av Bergen for å bli anleggsgartner. Det stemmer ikke. På Stend VGS kan du bli anleggsgartner ved å gjennomføre ett år på vg1 naturbruk, og deretter fullføre tre år i lære i et av de store anleggsgartnerfirmaene i byen. Bransjen trenger flere lærlinger, og du er garantert læreplass etter at du har fullført året på Stend.

Anleggsgartner er et yrke for framtiden. En stadig større del av by-omgivelsene våre – som parker, plasser, idrettsanlegg, veier og fortau – er bygget av anleggsgartnere. Dette er arbeidsplasser som ikke er truet av konkurransen fra utlandet. Produksjonen skjer på stedet, og arbeidsoppgavene er varierte. Du arbeider både med maskiner og for hånd, og materialene er alt fra stein og betong til trær og planter.

Anleggsgartnere med fagbrev er ettertraktet arbeidskraft, og langt fra alle velger å jobbe i bransjen. Både staten, fylket og kommunen trenger kontoransatte som kjenner anleggsgartnerfaget, så etter endt læretid er der mange muligheter som står åpne. Også om du vil bli ingeniør, arkitekt eller byplanlegger, kan anleggsgartnerfaget være den rette plassen å starte. Du får en mye mer variert og innholdsrik utdanning enn dem som kun velger teoretiske fag, og de tre årene du er i lære får du lønn.

Så om du vil ha lønn under utdanningen, være sikret læreplass, ha en sikker og god jobb, og samtidig ha muligheten til spennende videreutdanning etter endt fagutdanning: Bli anleggsgartner! Søk vg1 naturbruk på Stend.

Søknadsfristen til videregående opplæring i Hordaland er 1. mars. Søk på VIGO.no.