Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Ei framtidsretta utdanning

Samfunnskontrakt.JPG

I mai 2013 inngikk de store anleggsgartnerfirmaene i Bergen en samfunnskontrakt med Stend VGS, hvor de garanterte læreplass til alle som fullfører anleggsgartnerutdanningen ved skolen. Kontrakten gjelder fortsatt, og den sikrer bedriftene lærlinger og lærlingene læreplasser.

Vil du være med å utforme fremtidens Bergen? Har du lyst til å sette preget ditt på gatene vi skal bevege oss i, parkene vi skal slappe av i eller alle de grønne veggene som skal bygges de neste årene – som skal gi oss både frisk luft og hindre oversvømmelser? Da bør du bli anleggsgartner.

1. mars går søknadsfristen for den videregående utdanningen ut, og mange lurer i disse dager på hvilken skole de skal søke på. Hva skal de bli?

 Mange velger allmennfag fordi de ikke vil binde seg til en bestemt utdanning for tidlig. Kanskje går du også med slike planer? Da skal du vite at fagutdanning også er et godt alternativ, hvor det står masse muligheter åpne for deg etter endt utdanning.

 Har du for eksempel tenkt på muligheten for å bli anleggsgartner? Omtrent alt du ser rundt deg når du beveger deg rundt i byen, er bygget av en anleggsgartner. Veien, fortauet, trappene, bybanestoppet, parken eller idrettsplassen er noen eksempler, og nå har anleggsgartnerne begynt å bygge vegger og tak også. I årene fremover vil du se flere og flere grønne vegger og tak i byene våre, som alle vil være bygget av en anleggsgartner.

Det tar fire år å bli anleggsgartner i Bergen, og det er kun det første året du må gå på skole hele tiden. Etter at du har fullført dette året er du garantert læreplass i et av de store anleggsgartnerfirmaene i Bergen, og der lærer du faget samtidig som du får lønn under utdanningen.

 Når du har fullført disse fire årene vil du få fagbrev som anleggsgartner, og da har du to valgmuligheter. Enten kan du begynne å jobbe som ferdig utdannet fagarbeider, og bli en av dem som bygger fremtidens Bergen. Eller så kan du videreutdanne deg til ingeniør, arkitekt, byplanlegger eller noe annet spennende, og bli en av dem som planlegger fremtidens Bergen.

 Valget er ditt. Om du vil bli anleggsgartner skal du søke vg1 naturbruk på Stend VGS. Da vil du få et fantastisk skoleår på en av de mest spennende skolene i byen, og deretter vil du bli tatt imot med åpne armer av et av anleggsgartnerfirmaene i Bergen.