Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Vi trenger flere lærlinger

Skaterampe.jpg

Skaterampen utenfor Amalie Skram VGS er bygget av en anleggsgartner.

 

Lurer du på hvilken utdanning du skal velge? Bli anleggsgartner! Da er du sikret læreplass, og etter endt utdanning kan du velge og vrake i spennende fremtidsmuligheter.

Omtrent hver eneste kvadratmeter i en by som Bergen er bygget av en anleggsgartner. Det er anleggsgartnerne som bygger veiene, plassene, parkene, trappene, bybanestoppene og det meste som omgir oss i byen. Anleggsgartner er et urbant fag.

 Anleggsgartnerfaget er i vekst, og det er behov for flinke fagfolk både hos anleggsgartnermesterne og hos dem som bestiller tjenestene deres. Derfor bør du tenke på om du kanskje skal bli anleggsgartner.

 Alt i alt er det elleve større anleggsgartnerfirmaer i Bergen, med cirka 400 ansatte. Dette er for lite, for anleggsgartnerne kommer til å bli viktigere og viktigere etter hvert som byen vokser. Nå oppfordrer bransjen flere unge til å satse på en anleggsgartnerutdanning.

 - Vi trenger flere lærlinger, sier de.

 Dersom du velger anleggsgartnerutdanningen i Bergen, er du sikret læreplass. Dette har bransjen forpliktet seg til gjennom en såkalt samfunnskontrakt med Stend VGS. Etter ett år på skolen vil du få læreplass hos en anleggsgartner, hvor du skal gå i lære i tre år. Du vil få lønn i læretiden. Deretter gjenstår fagprøven, og om du består den vil du være ferdig utdannet fagarbeider i et yrke det er stor etterspørsel etter.

 Om du heller har lyst til å videreutdanne deg, er dette også fullt mulig etter endt læretid. Ingeniør, arkitekt eller byplanlegger er tre av mange mulige yrker som passer godt for en fagutdannet anleggsgartner.

 Søknadsfristen til videregående opplæring er 1. mars. For å bli anleggsgartner i Bergen skal du søke vg1 naturbruk på Stend VGS. Da gjør du et fornuftig og fremtidsrettet valg.