Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Korona og gjenåpnet skole

Det er mye informasjon å ta til seg nå. Vi prøver å samle all informasjon fra skolen om koronaviruset på en informasjonsside. Her kan du som elev eller foresatt lese om gjenåpning av skolen, undervisning på nettet, skolehelsetjenesten, rådgiverne, hva som skjer med russetiden, sosiale tilbud og annet viktig.

Oppstart av skolen igjen i uke 20

Vi gleder oss til å se dere alle igjen. Når vi skal møtes er det tre ting dere må huske på:

 1. Hold 1 meter
 2. Vask hender
 3. Bevar roen

Hvis alle gjør dette kommer vi til å få det trygt og godt på skolen. Skolen har også laget en mer detaljert instruks for smittevern som du bør sette deg inn i.

Timeplan

Den første uken fordeler vi dere elever litt utover uken. Følgende har timer på skolen disse dagene. Resten fortsetter med timer på meet.

 • Mandag: 1MD, 3MD, 2HO
 • Tirsdag: ARB, 1HO, 2MD, 2ST, 3ST, 3PB, 3MD
 • Onsdag: 1HO, 1MD, 1ST, 2HO
 • Torsdag: ARB, 2MD, 2ST, 3ST, 3MD, 3PB
 • Fredag: Alle med blokkdag.

Fra uke 21 følger vi timeplanen på WebUntis. Det er viktig at dere sjekker rommene på WebUntis når dere kommer om morgenen. Vi må flytte noen av dere.

Lærer på nett, foto

Undervisning på nettet

De dagene du ikke skal møte på skolen ska du fortsatt ha undervisning på nett. Hvis du ikke er med får du fravær registrert på Skolearena. Det er altså ikke fri, men skole hjemme.

It's Learning

Lærerne har lagt inn et nettbasert møte i sitt fag på It's Learning. Her skal dere delta i starten av hver time etter timeplanen. Timeplanen er noe endret etter påske, så sjekk jevnlig for når du skal møte. Glemt passordet ditt til Its Learning? Gå til Skoleportalen og velg bytt passord.

Google meet i undervisningen

 • Tider følger timeplanen. Husk å sjekke jevnlig
 • Elevene følger linken til Google meet som er lagt inn i ITSL fra lærer.
 • Elevene kan logge seg inn, enten med gskole eller sin egen gmail. Klikk på linken til Hjemmeundervisning på ITSL.
 • Elevene må sette sin mikrofon på mute og ha lyden på pcen sin slik at de hører hva lærer sier.
 • Ikke levert oppgave = fravær!
 • Se her for Innloggingsproblemer og her for lyd- og bildeproblemer.

Digital leksehjelp

Selv om fysisk leksehjelp fra Røde Kors er innstilt inn til videre er Digitalleksehjelp.no fortsatt åpen og tilgjengelig fra man-torsdag fra kl 17-21. 

Tom teatersal, foto

Hjemmeskole og fravær

Nå når skolene er stengt og du får hjemmeskole via nett oppstår det noen spørsmål om fravær og føring av fravær.

Så lenge skolene er stengt skal ikke skolene føre fravær som

 1. kommer på vitnemålet eller kompetansebeviset, eller
 2. går på fraværsgrensen

Du må fremdeles møte og delta aktivt i opplæringen slik at læreren din får grunnlag til å vurdere deg i faget. Selv om skolene er stengt skal du likevel få standpunktkarakter. Derfor er deltakelse og nærvær like viktig nå som før.

Om du ikke deltar i planlagte møter eller leverer arbeid inn til lærer vil det bli ført fravær. Dette er for at lærer skal ha oversikt over hvor mue hver elev deltar i undervisningen. For lite deltagelse kan føre til at lærer ikke har tilstrekkelig vurderingsgrunnlag til å sette standpunktkarakter. 

Dokumentasjonskrav ved fravær

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner ikke måtte gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Dokumentert fravær er fravær som kommer på vitnemålet, ikke fravær som regnes inn under 10% regelen.

Fråværsgrensa blir endra

Eksamen og vitnemål

Alle eksamener i videregående er avlyst. Skriftlige, muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener i videregående skole våren 2020 er avlyst. Elevene får fullverdig vitnemål selv om eksamen er avlyst. Privatisteksamener skal gjennomføres. Se også informasjon fra Vestland fylke.

Ventesonen i Elevsenteret. Foto.
Ventesonen i Elevsenteret

Skolehelsetjenesten

Helsesykepleierne Ingrid og Siv er på skolen som vanlig inntil videre.

Du kan sende sms til 950 92 098 om du ønsker kontakt. På dagtid kan du også ringe og de vil ta telefonen når de har mulighet.
Helsesykepleierne kan formidle kontakt med skolepsykolog.

Helsestasjon for ungdom – OASEN er foreløpig åpen som før tirsdag og torsdag, med noe redusert ilbud og ingen lege til stede. Ring 945 22 155 ved spørsmål om Koronavirus. Telefonen er åpen 08:00 - 15:30.

Akutt psykisk helsehjelp får du på Livskrisehjelpen på legevakten.

Koronavirus, bilde

Støttetelefon og Livskrisehjelp

Støttetelefon for elevar, lærlingar og ungdom under koronapandemien er eit tilbod frå Vestland fylkeskommune, kor dei unge kan ta kontakt med fagpersonar med psykologisk kompetanse.

Støttetelefonen har nummer 51 20 71 21, og er open 12.00 - 18.00 måndag - fredag, med oppstart torsdag 26. mars.

Kven kan ringe? Elevar, lærlingar, ungdom under oppfølging av OT og deira føresette. Du kan ringe anonymt.

Livskrisehjelpen

Livskrisehjelpen ved Bergen legevakt er Bergen kommunes tilbud til mennesker i akutte livskriser. Det kan være alvorlige livshendelser som ulykker, tap av nære personer i brå død eller selvmord eller vanskelige samliv.

På grunn av smitte kan Livskrisehjelpen bare tilby telefonhjelp. Ring Tlf. 55 56 87 54. Åpningstidene er:

 • Hverdager: kl. 08:30 - 22:30
 • Helg / helligdager kl. 12:00 - 20:30.
Ventesonen i Elevsenteret. Foto.

Rådgivere

Rådgiverne har hjemmekontor. De treffes lettest med melding på It's learning. Dersom du har behov kan du ringe oss eller sende sms om at du ønsker kontakt.

 • Rådgiver: Berte Fagerås - Mobil: 900 49 308
 • Rådgiver: Hans-Erik Johansson - Mobil: 922 21359
 • Rådgiver: Trude Sætveit - Mobil: 95215849

Rådgiving på nett

Vi rådgivere er tilgjengelige også nå når vi fysisk ikke kan møte hverandre! Vi har opprettet et eget fag på It's Learning. Dersom du lurer på noe tar du kontakt med en av oss her. Trenger du å snakke med en av oss så finner vi tid der vi kan møtes over nett.

Lenker til digitale rådgivningskontor blir lagt ut under ressurser på faget. Under ressurser blir det også etterhvert lagt ut lenker til samordnet opptak mm.

Rådgiverne på Google Meet

Vi har Meet rom der vi kan treffes. Spørsmål om skole, undervisning, søkning av høyere studier,hvordan du har det, helsehjelp - stort eller lite, det er bare å ta kontakt. Send gjerne melding på It's Learning så avtaler vi tid. Dersom du foretrekker det kan vi snakkes på telefon.

Russetiden.png

Russetiden

Viktig melding fra russestyret på Fyllingsdalen vgs:

Vi ønsker å holde alle trygge, ikke bare oss som er unge og friske. Derfor oppfordrer vi i russestyret dere alle til å droppe alle fester og andre samlinger dere har tenkt dere på i nærmeste fremtid. Gjennomfør alle tiltak som blir anbefalt, og ta vare på menneskene rundt dere som kan være i risikogruppen. Til nå er dessverre alt utsatt på ubestemt tid, men for at vi i det hele tatt skal kunne se frem til en mulig fremtidig russetid er vi nødt til å forstå alvoret med viruset. Vær med å ta ansvar!

Hilsen alle oss i russestyret på Fyllingsdalen vgs

Facebook-gruppe for Fyllingsdalen-russen

Det er fint om alle som er russ melder seg inn i facebook-gruppen RUSS 2020 - FYLLINGSDALEN VGS HOVEDGRUPPE. I den gruppen vil det være lettere for russestyret å nå alle.

Brev til russen fra politiet

Mange lurer på hva dere har lov til å gjøre i russetiden på grunn av korona. Politidistrikt Vest har sendt ut en viktig melding om det. Les hele brevet her: 

Informasjon til russ 2020

Brev til russen fra Vestland fylkeskommune

Vestland fylkeskommune har skrevet et brev til deg som er russ våren 2020. De beklager at arrangementet i Grieghallen 24. april og russerebusen 30. april er avlyst. De ber deg ta ansvar. Det betyr at du ikke bør gå på fest, og ikke kan møte venner på samme måte som før. Les hele brevet her:

Brev til russen

 

Skolens velkommen-skilt, foto

Digitalt pauserom for elever

Melding fra elevrådet

Fra og med mandag 23. vil det være mulig for elever på Fyllingsdalen vgs. å møtes digitalt til sosialt samvær kl. 11.30-12.00 på denne adressa i google meet: https://meet.google.com/zaz-bxuv-gfo. Det vil være en representant fra elevrådet i møterommet i det tidsrommet hver dag.

Dersom dette møterommet blir godt besøkt på mandag, vil det bli opprettet flere på tirsdag, sannsynligvis ett rom per trinn.

På onsdag 25. arrangerer elevrådet kahoot på møterommet kl. 11.30. Møt opp! Vinneren får premie når skolen åpner igjen.

Vel møtt til digitalt samvær!

mona.ibrahim.ahmed.jpg

Info om korona på flere språk / Info about corona in many languages

Korona-informasjon på flere språk fra Vestland fylkeskommune / Corona-information in different languages from Vestland fylkeskommune

Korona-informasjon

Brosjyre og video på flere språk fra Folkehelseinstituttet / Pamphlet and video in different languages from Institute of Public Health

Brosjyre og video

Tilgjengelig informasjon på forskjellige språk fra Fargespill / Available information in different languages from Fargespill

Info om korona


Videoer på ulike språk om hvor viktig av forholdsreglene mot koronasmitte fra Papillon Bergen. Den har også en chat du kan snakke med hver dag kl. 12:00 - 22:00 / Videos in different languages about preventive measures against coronavirus from Papillon Bergen. They also have a chat service every day between 12:00 and 22:00

Video og chat

 

På norsk

Se også Oppdatert info om korona-pandemien fra Vestland fylke. Her er info om blant annet tannhelse og Skyss som kan være relevant for elever også.

Hilsen fra rektor

Håper det går greit med dere alle. Veldig spesielt at all undervisningen er spredt rundt omkring, men jeg er glad og takknemlig for at alle er sporty og prøver å få dette til på best mulig måte.

Vi er nå inne i en unntakstilstand der hovedoppgaven er å hindre koronaviruset å spre seg for raskt og aller helst stoppe det. Det er derfor viktig at vi følger FHI sine råd til enhver tid.

Nå er det slik at helsevesenet ikke har kapasitet til å teste alle som har symptomer på korona. Vi kan derfor ikke lengre vite om noen på skolen har fått dette viruset. Derfor ber vi om at alle som har tegn på akutt luftveisinfeksjon om å følge FHI sine råd om å holde deg hjemme.

I tillegg er det viktig at dere vare på hverandre. Ta en telefon eller snakk sammen på ulike kanaler.

Husk at du og kan ta kontakt med rådgiverne. De har laget sin egen side her på Its Learning der det kommer masse informasjon.

Rektor
Profilbilde av Karen Kristine Rasmussen

Karen Kristine Rasmussen

Send e-post 97146043