Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Bærekraftuken 2021

Elever med plakater og klær, foto
Gjenbruk av klær

Fra 1. til 5. februar arrangerte skolen Bærekraftuke for alle elever på VG1. 200 elever og 51 lærere var involvert, timeplanen ble løst opp og og det var stort engasjement blant elevene for å finne bærekraftige løsninger.

Det var viktig at elevene sine løsninger skulle komme ut av klasserommet og inn i samfunnet. Elevene tok denne utfordringen på strak arm og ringte og mailet samfunnsaktører for å få til en endring. Her kan vi nevne at elever kontaktet BIR og senterledelsen ved Oasen for å få en løsning på overfylte bosspann og munnbind som ligger i naturen. Bystyrepartiene ble utfordret i forhold til en panteordning på plast.

All My Homies Hate Plast

Elevarbeider

Det ble laget videoer, instagramkampanjer, undervisningsopplegg for barneskole og planer for bruktbutikk og sykurs. Her er flere eksempel på elevarbeider:

Plakat om matsvinn, foto
Matsvinn

 

Plakat om forurensende klesproduksjon, foto
Forurensende klesproduksjon

Konferanse med bystyrepresentanter

Uken ble avsluttet med en konferanse der elevene la frem sine kritikker og løsninger for en mer bærekraftig fremtid. På grunn av koronarestriksjoner ble konferansen streamet til klasserommene, men heldigvis fikk elevene mulighet til å rette sine budskap direkte til bystyrerepresentantene August Simonsen (V), Christine Ødegaard (MDG), Matias Birkeland (AP) og Eira Martinsen Garrido (SV).

Nye læreplaner

Høsten 2020 trådte nye læreplaner i kraft i videregående skole. Læreplanene vektlegger undervisning på tvers av fag, og særlig viktig er de tverrfaglige emnene bærekraft, demokrati og medborgerskap, folkehelse og livsmestring.

Bærekraftuken er et tverrfaglig undervisningsopplegg skolen har utarbeidet sammen med Den naturlige skolesekken og den sosiale entreprenøren Fremtenkt

På TV Vest Vestland

TV Vest Vestland har laget en reportasje om bærekraftuken.