Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag er ei yrkesfagleg utdanning. Det er vanleg å gå 2 år på skule og deretter bli lærling i 2 år for å ta fagbrev. Du kan ta påbygging til generell studiekompetanse før eller etter læretida.

Me tilbyr: 

  • Vg1 Restaurant- og matfag (RM)
  • Vg2 Kokk- og servitørfag

På Fitjar vgs har me fleire nye og moderne kjøken. Me har eit godt samarbeid med restaurantbransjen, noko som gjev eit godt grunnlag for fagleg utvikling.

Søk skuleplass

Kvifor restaurant- og matfag?

Dette er faget for deg som er interessert i matlaging, kosthald og ernæring.

 

Vilbli.no

Fag og timetal

Fag og timetall
Fag Timetall VG1 Timetall VG2
Sum timetall per uke 35 35
Norsk 2 2
Matematikk 3 0
Engelsk 3 3
Naturfag 2 0
Kroppsøving 2 2
Samfunnsfag 0 2
Felles programfag 17 17
Prosjekt til fordjuping 6 9

Første året

_MWF5656.jpg

Me har eit veldig godt samarbeid med restaurantbransjen, noko som fører til at elevane får utplassering på dei fleste og beste restaurantar på øya og ellers på vestlandet. Det er klart det inspirerer til vidare læring når du kan lære blant verda beste kokker.

Ellers har me lokale kokkekonkurranser på skulen der elevane konkurrerer mot kvarandre i ulike "idrettsgreiner" som hamburger- og kakekonkurranse for å nevne nokre.

Andre året

_MWF5705.jpg

På VG2 kan du velja kokk- og servitørfag.

Elevane på Restaurant- og matfag/Kokk- og servitørfag har og har hatt mykje internasjonalt samarbeid. Mat er internasjonalt, og me har hatt utplassering og besøk frå mellom anna kokkeelevar frå Tyskland og Italia.

Gjennom slik samarbeid får elevane den beste erfaringen i mattradisjonar frå heile Europa, og skaffar seg kontakter for seinare yrkesliv.

kontaktperson

Studie- og yrkesrådgjevar
Profilbilde av Hilde Førre

Hilde Førre

Send e-post 53457814

VEGEN VIDARE

Etter 2 år i lære kan du velja å gå ut i lære eller ta påbygging til generell studiekompetanse (Vg3).