Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Råd og tips

På denne siden finner du en oversikt over råd for å få en bedre hverdag, infomasjon om hvem du kan snakke med, og mye annet.

Sammen Studentliv har nå to tiltak gående for å gjøre studenthverdagen mer sosial for de som savner å ha noen å være med eller snakke med i disse tider.  

Vennespleis

Vi setter sammen grupper på 3-5 studenter ut i fra interesser og geografisk plassering (Bergen, Sogndal, Førde, Haugesund, Stord eller «annet»). Gruppene møtes fysisk om de kan (lokale smittevernrekstriksjoner) eller digitalt om de vil. De mottar tips fra oss om aktiviteter de kan gjøre sammen og tips til samtaleemner eller spørsmål de kan stille hverandre for å bli kjent. Tiltaket er inspirert av liknende (og populære) tiltak i Oslo og Trondheim og arrangeres i samarbeid med Velferdstinget.

Interesserte studenter fyller ut dette skjemaet: Vennespleis! (office.com)

Her er informasjon på våre nettsider: Vennespleis — Bergen (sammen.no)

Her er Facebook-arrangement: Vennespleis! | Facebook

Speedfriending

I samarbeid med et profesjonelt byrå samt studentorganisasjonen Studentersamfunnet inviterer vi til en digitalt kveld med Speedfriending torsdag 25. mars kl. 19. Arrangementet er inspirert av speeddating, og egner seg godt for alle som savner å møte og snakke med nye mennesker. Kanskje går man fra arrangementet med en ny venn, kanskje er det nok bare å ha fått noen nye impulser. 😊

Her er informasjon på våre nettsider: Speedfriending — Bergen (sammen.no)

Her er lenke til Facebook-arrangement: (1) Speedfriending x Studentersamfunnet & Sammen Bergen | Facebook

 

 

Administrasjon

Per i dag har ansatte ved studiested Nordens og Nygård på hjemmekontor.
Du kan fortsatt ringe skolen på 55337800 eller sende epost til post.fih@vlfk.no

IT

Du kan ta kontakt med IT-konsulent via Sensedesk.

Hold deg i aktivitet
Gå turer, lag nye matretter, les bøker, ha en alternativ treningsøkt i stuen.  

Etabler rutiner - lag en plan for dagen
Struktur er veldig viktig når de de vanlige faste holdepunktene i hverdagen er fraværende. Ha rimelige målsettinger for hva du ønsker å få gjort i løpet av dagen, det tar tid å innarbeide nye rutiner.

Hold kontakten med dine medstudenter
Bruk nettløsninger til å holde kontakten med de du vanligvis jobber og omgås mye sammen med. Del erfaringer om hvordan dere jobber, løser oppgaver og hva som er utfordrende. Dette kan hjelpe til å holde motivasjonen oppe og er en fin sosial arena. Avtal gjerne faste møtepunkter.

Ikke bruk for mye tid på korona-oppdateringer
Dette kan trekke oppmerksomheten din bort fra dine planlagte gjøremål. Ha fokus på ting du kan gjøre noe med. Jobb aktivt med å ikke la deg påvirke av ting som ligger utenfor din kontroll.

Kilde: https://www.sammen.no/no/bergen/helse/takle-hverdagen-bedre

 

Sjekk også

Nettside med gode tips for hverdagen
Vær god mot deg selv

Hvem kan du kan snakke med?

Situasjonen vi befinner oss i kan være krevende, og ikke alle har noen å snakke med.

Studentsamskipnaden Sammen har laget en pratelinje der du kan ringe for å snakke om hva som helst. Du treffer dem på tlf: 908 49 989 - åpningstid: kl. 0900-1800. Pratelinjen er helt gratis.

Du kan også ta kontakt med Sammen sine psykologe og rådgivere. De tilbyr veiledning og samtaler på nettet. Informasjon om deres bredt tilbud finner du her.

Du kan også ta kontakt med HjelpetelefonenMental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Nummeret er 166 123.

Kirkens SOS tilbyr også telefon- og chathjelp. Du finner dem her

Informasjon fra Lånekassen ifbm korona
Lånekassen