Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Robotteknologi og digital produksjon i industrien

dsc_2093.jpg

I tiden fremover kommer vi til å trenge flere sånne som deg. For du kunne tenke deg å studere robotikk, sant? Forskning og utvikling er nemlig ikke nok. Det er bra at vi finner opp morgendagens fabrikker og roboter. Men noen må jobbe med dem også.


Denne mellomkompetansen er det enormt behov for, og det kommer til å øke – innenfor elektro, maskin, bygg og helse. Noen må ta vare på utstyret vi utvikler. Noen må installere dem. Det er høyteknologi som krever mer kompetanse enn det en vanlig fagarbeider har. Det vi trenger fremover, er fagarbeidere med fremtidsrettede påbygninger. Det vi trenger, er deg.

Vi har fortsatt ledige studieplasser. Søk Robotteknologi og digital produksjon her


Hva sier studentene selv om å gå her?

Studenten: Thomas

– Ikke mange linjer som dette i Norge

2 år med automatiseringsstudier gav mersmak for dataelektronikeren Thomas (25). Det førte ham til Robotteknologi og digital produksjon. – Dette er noe fremtidens industri vil inneholde mye av, sier Thomas Saanum.

Han er nettopp ferdig med 2 nye år ved Fagskolen i Hordaland. Han forteller om et spennende og fremtidsrettet studie – og en kompetanse det er behov for.

– Det er stor etterspørsel etter dette, og den kommer bare til å øke, sier han.

En god mix
Gjennom sine 2 år her har Thomas lært om robotikk, gripere, maskinering, pneumatikk og hydraulikk. Bare for å nevne noe.

– I tillegg har vi lært teori og programmering. Denne mixen mellom elektro og det mekaniske er ganske unik. Det er ikke mange linjer i Norge som har det.

– Hva har vært det aller artigste?

– Det må være hovedprosjektet. Her har vi virkelig fått testet ut all teorien i praksis. Det var gøy å få prøve ut ting og utfordre seg selv. Det er noe helt annet å sette seg ned og bare teste ut ting ved arbeidsstasjonene.

Verdifullt uansett
Thomas legger vekt på kombinasjonen mellom teori og praksis. Det har vært motiverende og spennende, synes han.

– Å få prøve seg frem er noe helt annet enn å bare høre på en lærer stå og messe.

Men studere videre skal han, og Thomas ser frem til å bygge videre med en bachelorgrad. Med seg i verktøykassa har han en praktisk erfaring få andre har:

– Det er en stor fordel, og den praktiske erfaringen er relevant også ut i arbeidslivet. Hvis du interesserer deg for dette, bør du vurdere å ta fagskole først uansett, sier han og avslutter:

– Du kan alltids gå videre senere hvis du vil.