Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Nyhendeartikkel

Lighthouse.jpg

Dette er ingressen i den viktige nyhendesaka. Ingressen skal oppsummere det viktigaste i ein artikkel. Den bør ikkje overstige 27-30 ord. - Det er flott, seier rektor Ole Olsen.

Dette er brødteksten. Det er viktig at det som er vesentleg i ein tekst er det som kjem først. Veldig mange fell av ein tekst viss det er kjedeleg eller blabla i starten.  Som de ser begynner ikkje brødteksten med ein mellomtittel.

Det kan vere fint å sjå på ein tekst frå fleire sider. Hent inn fleire talspersonar, ta med sitat frå både elevar og lærarar,

- På den måten blir artikkelen meir levande, seier kommunikasjonsrådgiver Jennifer Fossnes i HFK.

Mellomtitler i Overskrift 2

Mellomtitler er fint å bruke for å bryte opp tekst. Ver konsekvent, og bruk Overskrift 2 (Det finn de i lista som heiter "Stiler") . Dette gir ein fin storleik som passar sida, og gir også mange poeng hos Google.

Mellomoverskrifta bør innhalde triggerord, og skal få lesaren til å få lyst til å lese meir. Ein mellomtittel treng ikkje vere ei fullstendig setning. Du må gjerne ha 2-3 avsnitt pr mellomtittel.

Del i sosiale medier

Når ein skule har laga ei nyhende, er det naturleg å ønskje at flest mogleg skal lese den. Då kan det vere lurt å lenke til den på facebok, twitter eller i andre kanalar der målgruppa er.

Lenk då til saka. Då vil facebook automatisk finne bilde. Legg merke til at du sjølv kan endre på tittel og ingress på det som dukker opp i facebook. Klikk på det slik at det blir gult, og du kan redigere.

Lenker i ein nyhendestekst?

Du må gjerne lenke i ein nyhendestekst, men ikkje overdriv. Hugs at lenketeksten må sei kvar ein kjem når ein klikkar på lenka.

Du kan også legge ei meir forseggjort lenkeknapp i blokka.

Til slutt

Sånn, no er denne nyhendesaka passe lang. Håper du synes det var lærerikt.