Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Slik skriv du ein nyhendesartikkel

hender på tast2

Dette er ingressen i den viktige nyhendesaka. Ingressen skal oppsummere det viktigaste i ein artikkel. Den bør ikkje overstige 27-30 ord. - Det er flott, seier rektor Ole Olsen.

Dette er brødteksten. Det er viktig at det som er vesentleg i ein tekst er det som kjem først. Veldig mange fell av ein tekst viss det er kjedeleg eller blabla i starten.  Som de ser begynner ikkje brødteksten med ein mellomtittel. 

Det kan vere fint å sjå på ein tekst frå fleire sider. Hent inn fleire talspersonar, ta med sitat frå både elevar og lærarar,

- På den måten blir artikkelen meir levande, seier kommunikasjonsrådgiver Jennifer Fossnes i HFK.

 

Hvis du ønsker å legge et bilde til venstre og tekst til høyre inne i en artikkel legger du inn en blokk for dette.   pass da på at teksten her blir omtrent like kangt som bildet og eventuelt bildetekst er høyt.  

Personlig synes jeg at det er finere å bruke fullbreddebilde direkte i nyhetsartikkelen, men muligheten for denne blokken er i alle fall tilstedet. 

Mellomtitler i Overskrift 2

Mellomtitler er fint å bruke for å bryte opp tekst. Ver konsekvent, og bruk Overskrift 2 (Det finn de i lista som heiter "Stiler") . Dette gir ein fin storleik som passar sida, og gir også mange poeng hos Google. 

Mellomoverskrifta bør innhalde triggerord, og skal få lesaren til å få lyst til å lese meir. Ein mellomtittel treng ikkje vere ei fullstendig setning. Du må gjerne ha 2-3 avsnitt pr mellomtittel. 

 

pepperkakehus.jpg
Dette er et bilde dere kan ha inne i artikkelen hvis dere trenger enda flere bilder enn det som er hovedbildet. -Du legger inn bildet ved å legge de i mappn heeeelt oppe til høyre i Episerver.

Del i sosiale medier

Når ein skule har laga ei nyhende, er det naturleg å ønskje at flest mogleg skal lese den. Då kan det vere lurt å lenke til den på facebok, twitter eller i andre kanalar der målgruppa er. 

Lenk då til saka. Då vil facebook automatisk finne bilde. Legg merke til at du sjølv kan endre på tilttel og ingress på det som dukker opp i facebook. Klikk på det slik at det blir gult, og du kan redigere. 

ring 55 555 55 55

Lenker i ein nyhendestekst?

Du må gjerne lenke i ein nyhendestekst, men ikkje overdriv. F.eks her er ein fin lenke der du kan  lese meir om skuletur til London. Det var ei intern lenke inne i teksten. Funket supert! Det lager du med hyperlenkeknappen her oppe til venstre.

Du kan også legge ei meir forseggjort lenkeknapp i blokka som heiter "knappar". Då blir det slik:

Ti tips for å skrive bedre for nett

 

Sånn, no er denne nyhendesaka passe lang. Håper du synes det var lærerikt.