Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Praktisk informasjon

Senter for voksenopplæring sitt administrasjonskontor er plassert i 1. etasje i Kalfarveien 2. På denne siden finner du informasjon som kan være relevant for deg.

Kompetansebevis

Alle som avslutter undervisningen  ved Senter for voksenopplæring  har rett på kompetansebevis. Dersom du skal fortsette neste skoleår trenger du ikke dette, men du kan selvsagt få det dersom du må ha det til å søke jobb eller annen skole. Les mer og bestill kompetansebevis her.

Bruk av PC på voksenopplæringen

Du må ha en skole-PC for å gjennomføre undervisningen.  Som elev hos oss har du mulighet til å kjøpe PC gjennom Hordaland fylkeskommune til en god pris. Du har også mulighet til å bruke en PC eller Mac du har fra før, men den må tilfredsstille noen minstekrav:

  • PC: Windows 7 eller nyere norsk eller engelsk operativsystem, PC-en kan ikke være eldre enn 3 år.
  • Mac: norsk eller engelsk operativsystem. Ikke eldre enn 3 år.

Office-pakken: Office 365 får du gratis som deltaker ved skolen. Det er ikke nødvendig å kjøpe dette selv.

Du skal ha fått et brukernavn og et passord på sms fra HFK. Dette må du bruke for kjøp av PC og for pålogging på skolens nettverk og It's learning. Har du ikke fått passord? Da kan du hente det her.

Bestill elev-PC

Informasjon om Lånekassen

Lånekassen må gjøre endringer som følge av nye forskrifter. De som tar voksenopplæring skoleåret 2020-2021 må derfor vente med å søke lån og stipend. Vi vil informere her på hjemmesiden vår så snart vi får beskjed om at det r åpnet for å søke for voksne. 

Du kan lese mer om ordningen på sidene til Lånekassen.

 

Som deltaker hos oss kan du søke støtte i Lånekassen. For å finne ut om du kan få støtte for fagene du tar kan du bruke støttekalkulatoren på Lånekassens hjemmesider.

Hvis du får plass på et undervisningsopplegg som går over flere år blir støtten for alle fagene fordelt på tiden fra du begynner til du er ferdig med alle fagene. Disse reglene kan bli endret fra og med august 2020. Les mer på Lånekassen sin nettside.

Dersom du planlegger å ta fagene du trenger over to år, men ikke er på et flerårig undervisningsopplegg, kan du få støtte for alle fagene du planlegger å ta i den totale perioden. Du må snakke med en rådgiver om du ønsker å fordele støtten på denne måten.

Les mer om de ulike fagene, eller les mer på Lånekassen sine nettsider.

Studentbevis

Studentbevis/elevkort er valgfritt for deltakere ved Voksenopplæringen. Det kan blant annet gi deg rabatt på offentlig transportmiddel (dersom du er under 33 år gammel). Henvend deg i administrasjonen for å få elevkort. Elevkortet er digitalt, og du får det på din mobiltelefon (last ned appen "It's me ID"). 

Fravær på grunn av sykdom

Dersom du må være borte fra skolen på grunn av sykdom teller dette også som fravær. Det er viktig at du gir beskjed til faglærerne når du må være borte fra skolen. Meld fraværet via Skoleportalen eller send melding fra It's learning. Vi på VO-kontoret kan ikke formidle slik informasjon til faglærer. Er du borte mer enn en uke må du levere sykemelding for fraværet. Denne leveres til din gruppelærer.

IT-tjenesten og datahjelp

Vår IKT-konsulent, Leif-Kjetil N. Mjelde, holder på rom 102 i 1. etasje. Han kan hjelpe deg med tilganger, PC-problemer, Its' learning, brukernavn, passord, og mye mer. Oppdaterte åpningstider finner du på døren hans. Du kan også nå ham på telefon 55 33 82 49. 

Studieteknikk

Trenger du bedre studieteknikk? Studieteknikk er viktig for god læring. Her kan du få gode tips.

Parkering

Nærmeste parkeringsmulighet er Bygarasjen. Det er ikke tillatt å parkere ved skolen.

Veien videre til høyere utdanning

Ta kontakt med rådgivertjenesten vår for mer veiledning om høyere utdanning.

Med studiekompetanse kan du søke opptak til høyere utdanning i Norge. Dette gjør du gjennom Samordna opptak. Her får du også informasjon om hvilke opptakskrav som gjelder for de ulike studiene.

Har du ikke bestemt deg? Da kan du få gode tips på utdanning.no.