Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Lån av lærebøker, pensum og andre bøker

Lærebøker som brukes i undervisningen får du låne i resepsjonen ved Senter for voksenopplæring i åpningstiden. Andre bøker kan du låne på biblioteket på Bergen Katedralskole, eventuelt Bergen Offentlig Bibliotek.

Lån av lærebøker

Det er gratis utlån av alle lærebøker så lenge du er deltaker hos oss. Bøkene må leveres inn når du slutter og senest ved skoleslutt. Du kan ikke skrive i bøkene, heller ikke med blyant.

For å få låne lærebøker må du:

  • ha nasjonalt lånekort/bibliotekkort. Det får du på alle offentlige bibliotek, på skolebibliotek på Bergen Katedralskole eller digitalt via Nasjonalbiblioteket. (Les mer på norsk eller engelsk) De som har et slikt kort fra før trenger ikke skaffe seg nytt. Dette kortet MÅ du ha med ellers vil du ikke få låne lærebøker.
  • undertegne digital lånekontraktEn logger seg inn med MinID eller BankID. Når alt er korrekt utfylt vil du få kvittering på skjermen og tilsendt på epost. Kvitteringen må tas med når du skal låne lærebøker. Versjoner som godtas er utskrift, screenshot eller epost med kvittering på mobil. 
  • ta med bekreftelse på skoleplass fra oss slik at vi ser hvilke fag du har fått plass på.

De som ikke har levert inn tidligere lånte bøker vil ikke kunne låne nye bøker.

Det vil bli sendt ut purring/inkassovarsel dersom bøkene ikke blir innlevert når du slutter på skolen. Det kan også bli krevd erstatning for ødelagte bøker, eller bøker som det er skrevet i. Vi samarbeider med Inkasso Lindorf om innkreving av utestående. Dersom kravet har gått til inkasso, må det betales.

Bokliste

 
Lån av andre bøker

Voksenopplæringselevene kan benytte seg av alle tjenester som biblioteket på Bergen Katedralskole tilbyr. Biblioteket er åpent i den vanlige skoletiden kl. 08.15-15.30. Det nasjonale bibliotekkortet/lånekortet kan også brukes på alle offentlige bibliotek i Norge.

Skolebiblioteket på Bergen Katedralskole

Bergen Offentlige Bibliotek