Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Kattenelever på vinnerlaget i QuizDan

QuizDan-laget fra Bergen Katedralskole. Bilde fra QuizDan sin facebookside.

Det populære NRK-programmet Quiz Dan har fornyet seg i denne sesongen. Det er fremdeles lag fra byer som deltar, men nå har hvert lag fått en egen ungdomsavdeling. Marcel fra 3ib, Iselin fra 3B og Wilhelm fra 3D på Bergen Katedralskole deltok på laget fra Bergen som likegodt gikk helt til topps i konkurransen.

Med solide seire både i innledningsrunden og i semifinalen var elevene fra Katten klare for den store finalen i QuizDan som ble vist på NRK 1 søndag 13. november. Marcel, Iselin og Wilhelm måtte altså til Oslo tre ganger før vinneren var kåret. De har holdt både turene og resultatene godt skjult for medelever og lærere, men nå er det offisielt: Elevene fra Katten var den avgjørende faktoren som bidrog til seieren.

At «gamlisene» på de enkelte lagene gjorde det bra, var forventet. De driver jo aktivt med quiz på ulike bevertningssteders rundt om i Norge. Men studerer vi enkeltresultatene, ser vi at ungdomslaget fra Bergen var klart bedre enn de andre lagene der elever fra videregående skoler deltok. Vi kan likegodt slå det helt fast: Laget fra Bergen vant fordi elevene fra Katten var mye bedre enn de andre elevlagene! Det er all grunn til å være stolt over elevene.

Gratulerer med seieren! Det var imponerende!

Leif Anker Andersen