Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk er en yrkesfaglig utdanning. Utdanningen fører fram til fagbrev. Undervisninga er på deltid og tilrettelagt for voksne som ønsker å kombinere jobb og utdanning.

OPPLÆRINGSTILBUD 2020-21

Fagtilbud 2020-21 (starter august/september)

Opplæring sammen med lærlinger;

Kursene går med forbehold om det opprettes klasser med lærlinger!

 

Undervisning blir gitt på Nye Åsane vgs. dersom ikke annet er oppgitt.

Søknadsfrister 1. mai (oppstart august) og 15. november (oppstart januar)

Søknadsfristene er ikke absolutte, men vi kan ikke garantere behandling av søknader som kommer inn etter fristen. Vi prioriterer søkere med voksenrett, men alle kan søke. Vi tar forbehold om nok søkere med voksenrett. 

Foto: Deltaker ved byggfag for voksne vg1 slår spiker i veggByggteknikk vg1/vg2

Vg1 er nå fulltegnet - se voksenopplæring i Vestland for andre tilbud.
Kurset gir opplæring i programfag og fellesfag (dersom du mangler de). Opplæringen går tre til fire dager i uken over to år.

Bestått kurs gir grunnlag for å søke læreplass for å ta fagbrev som  tømrer. Læretiden er 2 år.

Foto: Voksne deltakere fra byggfag vg1 peker og snakkerByggfag sammen med lærlinger

Det er en absolutt forutsetning at du har tilstrekkelig erfaring fra yrket for å søke opplæring sammen med lærlinger. Undervisningen er lagt til en dag i uken over ett år. Utdanningen blir avsluttet med en tverrfaglig eksamen som du trenger for å ta fagbrev som praksiskandidat.

Voksne deltakere i voksenopplæring diskuterer rundt et bord. Foto: Silje Holte

 Renholdsoperatørfaget

Kurset gir opplæring i teorien du trenger for å ta fagbrev som renholdsoperatør. Det er rettet mot kandidater som har relevant erfaring i faget og skal ta fagbrev som praksiskandidat. Opplæringen går over ett år en dag i uka.

Foto: Teoriundervisning voksenopplæring Åsane vgs


 Tømrerfaget - praksiskandidat

Kurset gir opplæring i teori til tømrerfaget. Det er rettet mot kandidater som har relevant erfaring i yrket og skal ta fagbrev som praksiskandidat. Opplæringen starter i månedsskiftet august/september 2020 og går en kveld i uka over ett år. Avsluttende tverrfaglig eksamen blir juni 2021.

Alle fag i Hordaland

Dersom du ikke kan finne faget du ønsker på sidene våre kan du undersøke om det finnes ved et annet senter. Vi har fem Senter for voksenopplæring i Hordaland, lokalisert i Bergen, Sotra, Stord og Voss. Liste over alle fag i Hordaland kan du finne via lenken nedenfor.