Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Pilotprosjekt i valgfaget Foto og grafikk

matilde rosa2.jpg

I vår startet elevene i valgfaget Foto og grafikk (3KDA) opp med et pilotprosjekt sammen med Fretex-butikken i Lars Hilles gate. Nå er det flere Fretexbutikkar som vil samarbeide med årets elever.

Fokuset for oppgaven var gjenbruk av klær. Elevene hadde som prosjekt å vise hvor kult det kan være å kjøpe brukt. Resultatet var en serie bilder, som Fretex-butikken har publisert på sin instagramprofil (@fretexlarshilles). På bildene viser elevene fram klærne som de har stylet selv. De fikk frie tøyler og kunne velge om de ville ta bildene i studio eller utendørs. Ungdommene opplevde prosjektet som positivt.

Klær og mote er noen av de største miljøsynderne. Slow fashion, som et alternativ til fast fashion, er en tankegang med fokus på miljø og bærekraft. Det handler blant annet om å kjøpe brukte klær.

Det er veldig spennende å kunne sette fokus på noe så viktig og miljøvennlig i et lite valgfag som Foto og grafikk er. Fretex opplevde det også som et positivt samarbeid, sidan de har en ung målgruppe og da var det perfekt at elevene – som selv er unge – komponerte bildene.

Årets elever er i full gang med samme oppgave, og det blir spennende å se resultatet!

mat tweed2.jpg
adrianu2.jpg