Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Hurtigtest av Covid-19 fra uke 19

Årstad vgs vil i uke 19, 20 og 21 gjennomføre opplæring og testing av elever og ansatte, slik at vi er forberedt på å starte jevnlig testing dersom lokalt smittevern krever det. Det vil da være et tiltak for at elever skal kunne være mest mulig tilstede på skolen ved å øke sjansen for å finne de personene som kan smitte andre, raskest mulig.

Praktisk info

Det er frivillig deltagelse av elever og ansatte. Man kan når som helst trekke seg fra å delta.

Alle vil få opplæring av helsepersonell om hvordan dette gjøres. Opplæringen og testingen vil foregå i auditorium C.  Helsepersonell vil være til stedet.

Testen gjøres via kort testpinne og føres 2 cm inn i nesen.

Resultatene fra testen foreligger ca 15-20 minutter etter testing.

Ved bare negative tester gis det ingen melding til klassen

Ved positiv prøve deles det ut munnbind til klassen og de blir sendt hjem og i karantene. De som avlegger positiv prøve blir personlig orientert av skolen og skal i isolasjon. De må videre til testing i kommunen. Vi vil være nøye med personvern

Bakgrunn for prosjektet:

Regjering og kommuner kan sette i verk ulike tiltak for å hindre spredning av smitte i forbindelse med covid-19 pandemien. Tiltak som er satt i verk gjennom det siste året har medført at barn og unge i perioder har mistet sosiale møteplasser, spesielt når skoler har blitt stengt. Det er enighet om at dette er vanskelig for dere som er unge, og en vil finne ut metoder som gjør at skolene kan være åpne når det er mye smitte i samfunnet rundt skolen.

Ved å teste elever og ansatte jevnlig vil en redusere risikoen for spredning svært mye, samtidig får elevene ved skolen en mer stabil opplæring ved at skolen kan være åpen.

I Norge er det stor interesse for å forsøke en slik tilnærming for videregående skoler, for å sikre at skolene mer stabilt kan være åpne for fysisk oppmøte og undervisning, og gjennom det bidra til at tiltaksbyrden for ungdom blir mindre.

Det vil ikke bli ført noen form for registrering eller journalføring av hvem som er testet, men positive prøvesvar vil bli rapportert når personen har avlagt pcr prøve ved kommunal teststasjon.