Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Kjøpe skole-PC 2018

Alle elever i den videregående skolen må ha egen PC. De er selv ansvarlig for å sørge for å ha PC til skolestart i august. Vi vil her si litt om skolens anbefalinger til valg av PC på de ulike studieretningene.

Fylkeskommunen gir på sine hjemmesider generell informasjon om PC-kjøp til skolebruk, og gir også tilgang til å bestille PC gjennom Fylket sin leverandør. Vi gjør oppmerksom på at selv om dette er Fylket sin leverandør, så er ikke Fylkeskommunen involvert i handelen.

Dere finner informasjonen her:  https://www.hordaland.no/nn-NO/utdanning/vgs/elev-pc/

På skolen vår bruker de fleste ansatte Windows PC-er, med unntak av lærerne som underviser i Medium og kommunikasjonsfag (MK) som i hovedsak bruker Mac.

Vi anbefaler elever ved Bygg- og anleggsteknikk å benytte Windows-PC. Dette på grunn av programmer de bruker i undervisningen. De kan også trenge en litt kraftigere PC, med mer lagringsplass enn grunnmodellen man finner i linken, tidligere i dokumentet, til Fylkes sine generelle anbefalinger.

Medier og Kommunikasjon er nok den studieretningen hos oss som krever mest av PC-ene. Om man velge Windows-PC eller Mac er her mer et personlig valg, da programvaren fungerer godt på begge plattformer. Maskinene bør her være kraftige, ha godt med minne og god lagringsplass. Å gi konkrete minimumsanbefalinger er vanskelig, men det vil være en fordel om maskinen har minst 8GB minne (RAM) og 256 GB SSD-disk (lagringsplass). Prosessor kan med fordel være en i5 eller tilsvarende, eller bedre.  
Maskinene vil her bli benyttet både til bilde og videoredigering, noe som genererer store filer og krever ressurser.

Maskinene må kunne produsere og levere oppgaver i format som lærerne kan lese. Lærerne benytter Microsoft Office 2016. Elever med Windows-PC og Mac får tilgang til å laste ned Microsoft Office 365.

Det er kun Windowsbaserte PC-er og Mac som er støttet ved nettbaserte prøver og eksamen.

Hvis man velger å benytte en PC man allerede har, anbefaler vi at den er nyinstallert til skolestart. Som et minimum må den ha alle oppdateringer installert, fungerende antivirus og ledig lagringsplass. Eleven bør ha rettigheter til å installere programvare på maskinen.