Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Lånekassen

Informasjon fra lånekassen

Under 18 år? Nå kan foreldrene dine signere for stipendet ditt digitalt

Er du under 18 år og får stipend fra Lånekassen, må én av foreldrene dine signere for deg. Nå kan de få svar på søknaden din digitalt og signere for deg elektronisk med en gang.
Hvis foreldrene dine har en digital postkasse, får de raskere en digital kopi av svaret på søknaden din, og kan signere for deg med en gang.
Foreldre kan opprette en digital postkasse (Digipost eller e-Boks) her:

 

Velgdigitalpostkasse.no

 For å opprette postkassen må de ha en elektronisk ID, for eksempel BankID.
Elever må signere for lån
Elever som får lån, må selv signere avtalen om støtte. Avtalen vil alltid komme på papir i posten, og den må signeres av både deg og en forelder hvis du er under 18 år.
Vent med å søke om stipend
Elever i videregående kan søke om stipend fra Lånekassen for neste skoleår når de har fått en skoleplass, og tidligst i juni 2016.

 

Les mer om digital postkasse og signering for elever under 18 år

Stipend fra Lånekassen

Er du elev i videregående skole og har ungdomsrett, får du utstyrsstipend fra Lånekassen. Du får stipendet uansett hvor mye foreldrene dine tjener. Husk at du må søke for å få det. Når du søker, sjekker Lånekassen automatisk om du har rett til andre stipend, som for eksempel grunnstipend eller bostipend.

Når du har fått opptak, søker du om stipend på lanekassen.no eller vigo.no. Bruk søknaden for videregående opplæring. Lærlinger, lærekandidater og praksisbrevkandidater får ikke utstyrsstipend, men kan ha rett til lån og andre stipend. 

Les mer om stipend og lån på

Lånekassen