Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Toppidretts-syklister fra Tertnes vgs på vennskapstur til Normandie

Toppidettssyklister_1.jpg

Den 28 og 29 april dro 5 av elevene ved toppidrettslinjen Tertnes VGS til Frankrike og Normandie i vennskapsbesøk. Vi var invitert til å prøve krefter mot franske elite i Tour De l`Eure.

Tidlig denne våren kom invitasjonen fra Normandie til Hordaland fylkeskommune og Tertnes VGS med spørsmål om vi hadde lyst til å stille lag i Tour De L`Eure. Selv var vi vertskap for trener David Louvet og et sykkellag fra Normandie under sykkel VM i Bergen.

Vi begynte selvsagt med en gang å jobbe intenst med saken, men fant etter kun kort tid ut at det å stille budsjett for turen kunne vise seg å bli en utfordring. Heldigvis fikk vi god drahjelp av Fylkeskommunen, og etter en tid viste det seg at turen kunne bli en realitet.

Løpet vi skulle sykle gikk over to dager som inneholdt tre etapper. David tilbød seg å være tolk og tilrettelegger for oss under oppholdet. David er fransk sykkeltrener og har trent og videreført ikke mindre enn 12 syklister til World Tour som er verdens høyeste nivå. I etterkant skjønte vi at han var utrolig spent på hvordan vi kom til å gjøre det i løpene. Det var han som hadde igangsatt prosessen med å få oss til Frankrike og det var ikke så rent lite spennende for ham om vi kom til å klare nivået eller ikke.

David ble ikke skuffet. Allerede på 1. etappe klinket Erlend til med knallgod kjøring og syklet inn til 2. plass.

Toppidrettssyklister_2.jpg

Etter dette var det lagtempo og ny fellesstart på dag to. Vi var uten temposykler på lagtempo, og klarte ikke å hevde oss helt i toppen. Sykkel er en utstyrs-idrett og både hjul og aerodynamikk har mye å si for resultatet. På vanlig landevegssykkel går det rett og slett ikke fort nok. Vi var likevel ikke mer enn rundt 1:30 bak det beste laget og fremdeles høyt plassert i sammendraget med Erlend.

Så på siste fellesstart klarte vi utrolig nok å lykkes igjen, denne gangen med Einar Liseth Pedersen og Audun Gautestad som begge klarte å komme med i avgjørende brudd. Einar kjørte offensivt hele dagen og i finalen ofret han alt for Audun som tilslutt kjørte inn til en flott 4. plass.

Totalt sett ble hele oppholdet likevel en veldig positiv opplevelse for oss og vi vil takke følgende for det hele:

David Louvet som fikk det til å skje.

Florent Noisette og Normandie Region and Pôle Espoir Cyclisme de Normandie som for all imøtekommenhet og tilrettelegging under oppholdet.

Hordaland fylkeskommune som hjalp oss med budsjett for turen.

Tertnes VGS som hjalp oss i søkeprosessen.