Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag er en yrkesfaglig utdanning. Det er vanlig å gå 2 år på skole og deretter bli lærling i 2 år for å ta fagbrev. Du kan ta påbygging til generell studiekompetanse før eller etter læretida.

bilder Sandsli 2015 007.JPG

Du som velger restaurant- og matfag får en god kunnskap om tilberedning av mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.
Service, kundebehandling og kunnskap om internasjonal mat- og drikke er også en viktig del av utdannelsen.
I Vg2 kan du velge mellom:
- Kokk- og servitørfag, med yrkesfaglig fordypning innen restaurantkokkfaget, institusjonskokkfaget eller servitørfaget.
- Matfag, med yrkesfaglig fordypning innen bakerfaget, konditorfaget, sjømathandlerfaget og industriell matproduksjon.

Norske fagarbeidere innen restaurant- og matfag er ettertraktet i utland

Søk skoleplass Vilbli.no

Første året

_DSC6064.jpg

Vg1 Restaurant og matfag 

Vi starter skoleåret med to dagers fellestur til Skjergardsheimen i Øygarden for å bli kjent med hverandre.

Skolen tilbyr relevant praksisundervisning. Her får elevene et godt grunnlag innen yrkesfagene kokk-, sjømat-, servitør-, baker og konditorfaget.

Yrkesfaglig fordypning – YFF

I yrkesfaglig fordypning får elevene relevant praksis i de yrkesfagene vi tilbyr. Første året forbereder vi eleven på å velge studieretning for andre året. Vi er på ekskursjon til ulike bedrifter og deltar på faglige arrangement som karakteriserer de ulike yrkene.

Andre året

bilder Sandsli 2015 021.JPG

Vg2 Kokk- og servitørfaget

Skolen forbereder elevene faglig og sosialt til å bli lærling innen kokk restaurant, kokk institusjon og servitørfaget.

Vg2 Matfag

Skolen forbereder elevene faglig og sosialt til å bli lærling innen bakerfaget, konditorfaget, sjømathandlerfaget og industriell matproduksjon.

YFF- Yrkesfaglig fordypning

I yrkesfaglig fordypning (YFF) blir elevene utplassert i bedrift gjennom skoleåret. Skolen ønsker å forberede eleven til å mestre arbeidslivet innen de ulike fagområder. YFF på skolen og i bedrift er med å utvikle elevene sine ferdigheter og gir grunnlag for å bli gode og trygge fagarbeidere.

Praksis i Irland

Veien videre

Generell studiekompetanse.

Du velger om du vil ta generell studiekompetanse etter andre året, eller etter at du har fått fagbrev.

Generell studiekompetanse gir mulighet for opptak til de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Lærling i Hordaland Vigo

kontakt oss

Rådgiver
Profilbilde av Arvid Vorland

Arvid Vorland

Send e-post
Avdelingsleder
Profilbilde av Anne Helene Øpstebø

Anne Helene Øpstebø

Send e-post