Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Skoleåret 2017-2018

Tiden flyr fort, årene også. Derfor trenger vi holdepunkter og informasjon som holder oss fast i nuet. Dette er siden hvor du finner nesten alt du trenger å vite om skoleåret etter hvert som det løper avgårde med deg på Langhaugen vgs.

Skoleåret

Dager og uker klarer du å holde kontroll på ved å sjekke timeplanen, men skal du se året i hele sin prakt må du ha en visuell oversikt å forholde deg til. Den finner du under.

Skole- og fridager 2017-18

Timeplan og fagdager

Hos oss er fredagene ekstra spesielle. Da rydder vi plass på timeplanen slik at du får fordype deg i ett, enkelt fag hele dagen. Eller to fag de gangene vi kjører halve fagdager.  I utgangspunktet har vi en 7-ukers syklus, altså skal du f.eks. ha fagdag i norsk hver sjuende uke. Hvis du synes det er vanskelig å holde styr på, kan du enten sjekke timeplanen, eller se på fagdagsoversikten.

Timeplan Plan for fagdager

  

Kontaktlærere

Alle klassene på skolen har sin egen kontaktlærer som har et spesielt ansvar for oppfølgingen av elevene. 

Kontaktlærere 2018-19

 

Orden og oppførsel

Langhaugen er underlagt Hordaland fylkeskommune sin forskrift om felles ordens- og adferdsreglement for de videregående skolene i fylket.

Orden- og adferdsreglement

 

Fravær

Fra 1. august 2016 er det innført fraværsgrense i videregående skoler. Hvis en elev har mer enn 10% udokumentert fravær i et fag, vil hovedregelen være at man ikke har rett til halvårsvurdering eller standpunktkarakter i faget. Hvis det udokumenterte fraværet er 10-15%, og fraværsårsaken gjør det urimelig ikke å få karakter, kan rektor bestemme at det skal gis karakter. Mer utfyllende informasjon finner du i lenken under.

Presiseringer fraværsregler