Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått på yrkesfag og ønsker å ta høyere utdanning? Da kan du ta påbygging til generell studiekompetanse på Vg3. Du kan søke både før og etter læretiden. Utdanningen fører fram til generell studiekompetanse.

Vi tilbyr

I påbygningsklassene møtes elever fra flere ulike utdanningsprogram. Mange kommer fra to år på yrkesfag, mens andre har hatt pause fra skole noen år. Atter andre har vært lærling og tatt fagbrev.

På Laksevåg vgs kan du med bestått fagbrev søke deg til en egen klasse med litt færre timer.

Dette mangfoldet av ulike ressurser og evner gjør klassene til et spennende og kreativt sted å være. Her er det mye læring, mye teori, mye lekser og mye god stemning. 

Hvorfor påbygging?

Har du gått et yrkesfaglig program, men funnet ut at du vil studere videre på høyskole eller universitet? Er studiekompetanse målet ditt? Da bør du søke påbygging til generell studiekompetanse.

For opptak til visse studier kreves det spesiell studiekompetanse med fordypning i matematikk eller andre realfag.

Vilbli.no

Første året

_DSC8738.jpg

Vg3 Påbygging

Fagene på Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse er krevende, og elever som søker påbyggingsåret må være motivert for mye teori. For å få generell studiekompetanse, og dermed komme inn på høyskoler eller universitet, er det en forutsetning at fagene fra påbygg er bestått. Du bør ha gode karakterer fra fellesfagene på Vg1 og Vg2 som grunnlag for å gjennomføre dette året. Er du motivert og klar for å arbeide godt med fagene? Da er påbygg det rette for deg!

Før du begynner på Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse må du ha fullført ett av disse tre alternativene:

  • Vg2 yrkesfaglig utdanningsprogram
  • Vg1 studieforberedende og Vg2 yrkesfaglig utdanningsprogram
  • yrkeskompetanse med fag- eller svennebrev

Hva er allmenn påbygging? 

Generell studiekompetanse er "inngangsbilletten" til høyere utdanning ved høgskoler og universitet. Etter Vg3 kan du derfor søke de aller fleste utdanninger ved høgskoler og universitet, innen de aller fleste fagområder.

Allmennfaglig påbygging er en ettårig påbygging til en generell studiekompetanse. Etterpå blir du kvalifisert for videre studier på høyskole eller universitet. Tidligere har du hatt mest yrkesfaglige fag, så for å få studiekompetanse må du «fylle på» med de allmennfagene du ikke hadde på yrkesfag. Vi har motiverte lærere med lang erfaring og rådgiver som gode støttespillere. Er du motivert og klar for å arbeide, kommer året til å gå greit!

Veien videre

Påbyggingsåret gir deg mulighet til å studere videre på høgskoler og universitet.

Samordna opptak

kontaktinfo

Avdelingsleder
Profilbilde av Irene Karin Hansen

Irene Karin Hansen

Send e-post