Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk er en yrkesfaglig utdanning. Det betyr at du går 2 år på skole før du begynner som lærling i en bedrift. Du kan dessuten ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Vi tilbyr

Laksevåg videregående skole ønsker å gi deg en bred inngang til bygg- og anleggsfagene og gi et godt grunnlag for videre valg av utdanning og yrke.
Programfagene skal gi deg grunnleggende ferdigheter i bygg- og anleggsteknikk og fremme arbeidsglede, gode arbeidsvaner og evne til samarbeid.

I yrkesfaglig fordypning vil du få prøve ut ulike yrkesfag, slik at du kan finne ut hva du ønsker å utdanne deg i.

Les om tilrettelagt opplæring

Hvorfor bygg- og anleggsteknikk?

Er du eleven som gjerne vil jobbe praktisk? Bruke hendene dine til å skape noe? Drømmer du om å bli rørlegger, tømrer, maler, murer, anleggsmaskinfører, blikkenslager, snekker?    

Laksevåg videregående skole har bredde og faglig tyngde i de fleste håndverksfagene. Her får du grunnlaget du må ha for å ta praktisk opplæring i bedrift. Er du motivert, utholdende og i brukbar fysisk form – og samarbeider greit med andre?   Da bør du sjekke ut tilbudene på Bygg- og anleggsteknikk! 

Les mer om faget på Vilbli.no

Første året

1_D.jpg

Vg1 Bygg- og anleggsteknikk

Vg1 er felles for alle som tar Bygg- og anleggsteknikk.

Mye praksis vektlegges. Elevene får kjennskap til 20 ulike byggfag. Alle velger å fordype seg i ett valgt fag og får prøve dette faget i en bedrift.

På Bygg- og anleggsteknikk får alle elever praktiske og varierte arbeidsoppgaver, og deler av undervisningen kan også bli lagt til byggeplasser. 

Vi har tre Vg1 klasser pluss 2 tilrettelagte klasser.  

Organisering av opplæringa

På Vg1 Bygg- og anleggsteknikk får du grunnleggende opplæring og mulighet til å prøve ut ulike sider av bygg- og anleggsyrkene. Dette skjer gjennom flere ulike moduler. I andre halvår velger du fordypningsmoduler og får dermed fordype deg i lærefag som interesserer deg mest. Denne opplæringen skjer i bedrift. En stor del av opplæringa er praktisk retta etter PPD-modellen. Det vil si at du planlegger et arbeid, produserer (utfører) det du har planlagt, og dokumenterer det du har gjort. I mange tilfeller jobber du tverrfaglig, f.eks. kan dokumentasjonen du skriver godt foregå i norsktimene.

Læreplan Vg1

Andre året

_dSC8703.jpg

Vg2 Byggteknikk

På Vg2 Byggteknikk får du opplæring innen fire fagområder:

  • Stillasfaget
  • Betongfaget
  • Murerfaget
  • Tømrerfaget

I "Prosjekt til fordypning" velger du å fordype deg i ett av fagområdene. Skolen har et godt samarbeid med næringslivet. Deler av den praktiske undervisningen blir lagt til byggeplasser.

Utdanningsprogrammet omfatter produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger og anlegg med tilhørende tekniske installasjoner. Undervisningen veksler mellom teori, praksis, og bruk av IKT i tråd med moderne læringsprinsipper. Studieretninga har et utstrakt samarbeid med næringslivet, og elevene på Vg2 får opplæring i bedrift i yrkesfaglig fordypning.

Alle som viser interesse for byggfag og har lite fravær får læreplass!

 

Læreplan Vg2

 

veien videre

Etter to år i skole kan du søke læreplass i godkjente lærebedrifter.

Vil du vite mer om dette, kan du sjekke ut lenkene under.

Bli lærling Søk læreplass

kontaktinfo

Avdelingsleder
Profilbilde av Ingvar Jarle Nilssen

Ingvar Jarle Nilssen

Send e-post
Rådgiver
Profilbilde av Helge Ove Halvorsen

Helge Ove Halvorsen

Send e-post