Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Intervju om utplassering

IMAG0020.jpg

Aleksander Flaktveit i 3ELAUT var utplassert på Toro 4 uker i januar/februar, og her forteller han litt om sine opplevelser

Jeg møtte Aleksander Flaktveit i 3ELAUTa for en samtale etter endt utplassering på Toro i Arna. Toro er en stor matproduksjonsbedrift eid av Orkla Foods. De produserer ferdigmat i form av pulver i poser og de ansatte jobber 2 eller tre skift. De har ofte besøk av Mattilsynet, og i all virksomhet må det tas særlige hensyn til hygiene.

Aleksander forteller at han var på verkstedsavdelingen der det jobber ca. 25 som er utdannet som automatikere, elektrikere og industrimekanikere. Et innleidd elektroinstallasjonsfirma har ansvaret for de elektriske installasjonene. De har oppgaver som å sette opp nytt ventilasjonsanlegg. Han var så heldig å få være med på «Akutt-telefonen», den gruppen på verkstedet som må ta alle former for hasteoppdrag ved driftsstans i produksjonen. Dermed ble det mye variasjon i arbeidet, og han fikk prøve mange forskjellige arbeidsoppgaver.

Hvordan likte du deg der spurte jeg videre. Han fortalte om et kjempegodt arbeidsmiljø. Det var alltid noe å gjøre, og han ble tatt godt vare på. Videre fortalte Aleksander om goder som gratis lunsj, som selvsagt var suppe med brød, frukt en dag i uken, og fredagsvafler før helgen. Det var også en god HMS-kultur på bedriften. Alle måtte gå i kjeledress, bruke hårnett og gå med antistatiske vernesko. Det var herdet glass som kalles lexan, til beskyttelse for operatører på arbeidsstasjonene, og i alle arbeidssituasjoner var det fokus på sikkerhet.

Vi snakket også litt om hva han hadde lært på utplasseringen. Aleksander fortalte at han hadde lært en masse både om arbeidsmiljø, kollegialitet og praktiske ting, som for eksempel å holde orden på lager og verktøy. Dessuten lærte han at det ofte er gammelt og nytt i samme bedrift. For eksempel hadde han både arbeidet på en gammel PLS fra åttitallet, og moderne pneumatiske festo-produkter. I tillegg fortalte han at han hadde lært mye av feilsøking som de måtte gjøre hver gang de rykket ut på akutt-telefonen. Han fremhevet også at han hadde lært mye om hms, som du ikke ser så lett på skolen.

Mitt neste spørsmål var: Hva synes du om utplasseringen i forhold til skoletid? Jeg var der i 4 uker svarer Aleksander, og ble godt kjent på plassen. Det var nødvendig å være så lenge på en såpass stor arbeidsplass. Som nevnt var det særlig dette å se i praksis hvordan tingene fungerer på arbeidsplassen som var mest verdifullt. Men jeg tror også jeg fikk markedsført mitt kandidatur som fremtidig lærling i bedriften på en god måte. De hadde hatt en lærling i mekanisk fag og nå prøver de å få til lærlinger i flere fag, blant annet automasjon. Han fortalte videre at han fikk denne utplasseringsplassen via kontaktlæreren, men at han også kjente noen som jobbet der, og at det var en fordel for ham at han bodde i Arna

Til slutt spurte jeg om hvilke råd vil Aleksander ville gi andre elever som skal på utplassering, basert på sine egne erfaringer. Det viktigste tror jeg, er å spørre mye og ta notater. Du kan spørre om notatblokk eller ta med deg en sa han. Vis interesse og vær åpen og vennlig. Prøv å virke positiv og tenk at ingen jobb er for liten! For eksempel å hente kaffe til kollegaer som er travelt opptatt. Vis hva du kan. Jeg kan tysk, og det var en stor fordel når dokumentasjonen var på tysk, og også på engelsk. Ellers er det å være utadvendt og sosial selvsagt en stor fordel på utplasseringen som i alle andre sammenhenger. Jeg takket for praten og ønsket ham lykke til videre i karrieren.