Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Teknikk og industriell produksjon

Teknikk og industriell produksjon er en yrkesfaglig utdanning. På Vg2 kan du velge mellom mange programområder. Etter 2 år på skole er det vanlig å søke læreplass for å ta fagbrev. Du kan ta påbygging til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Hvorfor velge Askøy vgs?

Dersom et av yrkesfagene er "kongen" over andre fag, må det være dette faget, som er for jenter og gutter med interesse for teknikk!

TIP åpner opp for nærmere 70 forskjellige yrker, alt fra det å bli finmekaniker, verktøymaker, platearbeider, sveiser, bilmekaniker, boreoperatør, til det å bli yrkessjåfør.

Hvorfor velge TIP?

Dersom du har tenkt deg i Nordsjøen, bli bilmekaniker, sveiser, styrmann, kranfører eller ingeniør, er dette linjen for deg.

Moderne samfunnsliv er utenkelig uten tekniske fag. Hele den industrielle sivilisasjon er bygd opp av dyktige fagfolk og ingeniører.

Gjennom samarbeid og kreativitet har de stadig utviklet nye teknikker og utstyr, gjerne på tvers av landegrensene.

Les mer om TIP på Vilbli.no

Første året

DSC7399.jpg

Vg1 Teknikk og industriell produksjon

I løpet av Vg1 vil du tilegne deg grunnleggende kunnskap om produksjon, tekniske tjenester, dokumentasjon og kvalitet. Du vil få trening i planlegging av arbeid, bruk av verktøy og måleinstrumenter, overvåking og drift av manuelle og automatiske prosesser, og materialkunnskap.

I programfagene vil du få lære å merke, dreie, frese, bore, kappe, skjære, sveise og lodde ulike metall. Du vil også få lære å montere - demontere maskiner, elektroteknikk, samt kople opp pneumatiske og hydrauliske ventiler og sylindere.

Som fagarbeider vil det bli stilt krav til kunnskap om helse, miljø og sikkerhet. Dette er noe vi legger stor vekt på.

Dagens bedrifter opererer gjerne på et høyt teknisk nivå i et internasjonalt miljø. De etterspør gjerne ungdom med praktiske og teoretiske kunnskaper, og som også er flink i fremmedspråk.

Å kunne bruke IKT som verktøy er viktig i alle fag. Blant annet vil du få lære å tegne på PC.

Læreplan Vg1

Andre året

DSC7414.jpg

Vg 2 Industriteknologi

Industriteknologi er den bredeste av TIP-retningene – den leder deg ut i hele 23 mulige yrkesfag. 

Alle industriarbeidsplasser stiller strenge krav til helse, miljø og sikkerhet (HMS). Du må kunne arbeide etter faste prosedyrer med registrering og produksjon. Stadig flere bedrifter opererer i et internasjonalt miljø og trenger fagfolk med gode språkkunnskaper.

Læreplan Vg2 Industriteknologi

veien videre

Etter to år i skole kan du søke læreplass i godkjente lærebedrifter og tar fagbrev i det faget du har valgt. Du kan også ta påbygging til generell studiekompetanse.

Vil du vite mer om dette bruk lenkene under.

Søk læreplass Utdanning.no - Hva vil du bli?

ta kontakt

Avdelingsleder
Profilbilde av Thor Andreassen

Thor Andreassen

Send e-post
Rådgiver
Profilbilde av Wenche Hopland

Wenche Hopland

Send e-post