Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag er en yrkesfaglig utdanning. Utdanningen kan føre fram til fagbrev eller yrkeskompetanse, avhengig av hvilke fag du velger. Det er også mulig å ta påbygg til generell studiekompetanse.

Hvorfor velge Askøy?

Askøy videregående skole er din skole i nærmiljøet. Du slipper kø og lang reisetid. Vi har mye praksis – både på skolen og utplassering i bedrifter. Vi har godt samarbeid med Askøy kommune om utplassering i nærmiljøet. Vi har et godt faglig miljø med høyt kvalifiserte lærere. 

 

Hvorfor helse- og oppvekstfag? 

Dette er utdanningen for deg som ønsker å arbeide med mennesker – enten som fagarbeider, eller om du tenker å gå videre på høyskole. På helse- og oppvekstfag blir du kjent med arbeidsoppgaver knyttet til omsorg og pleie av mennesker i alle aldre. Det er maks 15 elever i hver klasse, noe som fører til at alle elever kan få nær kontakt med lærerne.

Utdanningsprogram for helse- og oppvekstfag kan gi deg mange jobbmuligheter, både i det private og offentlige.

Les mer om faget på Vilbli.no

Første året

MWF0383.jpg

Vg1 Helse- og oppvekst

Helse- og oppvekstfag representerer ulike arbeidsområder innenfor tilbudet av oppvekst og helsetjenester. Det legges stor vekt på en bevisstgjøring av elevens egne holdninger og ferdigheter og at man kan arbeide med mennesker i alle livssituasjoner.

Vg1 helse- og oppvekstfag fører til 12 ulike yrker: aktivitør, ambulansearbeider, apotektekniker, barne- og ungdomsarbeider, fotterapeut, helsefagarbeider, helsesekretær, hudpleier, IKT-servicearbeider, ortopeditekniker, portør og tannhelsesekretær.

Læreplan Vg1

Andre året

_ImGP7576.JPG

Vg2 Helsefagarbeider

Å være helsefagarbeider krever at du liker å ha nær kontakt med mennesker. Du må være pliktoppfyllende, pålitelig, og villig til å ta ansvar. Det er også viktig at du kan samarbeide med andre og kunne arbeide selvstendig. Helsefagarbeideren arbeider i hjemmetjenesten, sykehjem og sykehus.

Opplæringen i faget skal utvikle evne til å møte mennesker med ulik kulturell bakgrunn i ulike livssituasjoner. Helsefagarbeideren skal kunne observere og bruke kunnskap om ulike sykdommer, skader og lidelser, og til å iverksette forebyggende eller behandlende tiltak. 

I programfagene arbeider du med helsefremmende arbeid, yrkesutøvelse og kommunikasjon og samhandling.

Læreplan Vg2 Helsearbeiderfag

 

Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag

På Barne- og ungdomsarbeiderfaget får du kunnskap om fysisk og psykisk helse hos barn og unge. I programfagene lærer du om helsefremmende arbeid, kommunikasjon og god yrkesutøvelse. 

Utdanningen legger grunnlaget for arbeid i barnehager, skoler, fritidsordninger og klubber.

Læreplan Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag

Veien videre

For de fleste yrker innen helse- og oppvekstfag er opplæringsløpet to år på skole, så to år i lære. Etter det kan du ta fagbrev.

Dersom du har tenkt å utdanne deg til førskolelærer, sykepleier, vernepleier el. kan du i stedet for å gå i lære, velge å ta det 3. året på videregående skole. Dette påbyggingsåret tar du fellesfag. Dette vil gi deg generell studiekompetanse.

Ta påbygg? Bli lærling Utdanning.no - Hva vil du bli?

ta kontakt

Avdelingsleder
Profilbilde av Åse Stensland

Åse Stensland

Send e-post
Rådgiver
Profilbilde av Anne Cathrine R Meyer

Anne Cathrine R Meyer

Send e-post 56152311