Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Elektrofag

Elektrofag er en yrkesfaglig utdanning. Det betyr at du først går på skole og deretter i lære for å ta fagbrev. Utdanningen tar 2-3 år på skole før du blir lærling, avhengig av hvilket lærefag du velger. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Hvorfor velge Askøy VGS?

Du som velger elektrofag, må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter.

På Askøy vgs får du grunnleggende ferdigheter som fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer.

Hvorfor elektrofag?

En utdannelse innen elektrofag gir deg mulighet til mange spennende og interessante yrker. Hele vårt moderne samfunnsapparat er avhengig av elektrisitet og apparater basert på elektrisk energi. Lys og varme, tele- og datakommunikasjon, maskiner i husholdningene og industrien er bare noen av mange eksempler der elektrisitet er en absolutt nødvendighet.

Samfunnets krav til økt sikkerhet og elektriske systemer stiller til enhver tid behov for kompetente fagfolk ved installasjon, drift og vedlikehold.

Les mer om elektrofag på Vilbli.no

Første året

DSC7269.jpg

Vg1 Elektrofag

Elektrofag er utdanningsprogrammet for deg som har lyst å jobbe innenfor elektrisitetsforsyning, installasjon,  eller data- og elektronikkbransjen. Det kreves av deg at du er nøyaktig og systematisk. Du bør også ha gode evner til å tenke logisk og være praktisk anlagt.

I tillegg til en helhetlig system- og sikkerhetsforståelse, lærer du på Askøy vgs god serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, support-personell og kolleger.

Læreplan Vg1

 

Andre året

DSC7264.jpg

Vg2 Elenergi

Med VG2 El-energi som fordypning kan du velge mellom åtte ulike fagbrev - alt fra elektriker til heismontør.

Nært samarbeid med el-bedrifter i området gir en fin balanse mellom teoretisk og praktisk opplæring.

Eksamen fra Vg2 gir deg anledning til å søke læreplass i en bedrift slik at du kan ta fagbrev. Veien mot fagbrev etter Vg2 tar vanligvis 2,5 år.

Har du derimot lyst på enda mer utfordring anbefaler vi deg å søke VG3 Påbygging for å oppnå generell studiekompetanse, som gir adgang til studier ved høgskoler og universitet.

Har du lyst å ta Vg2 i Tyskland?

 

Læreplan Vg2 Elenergi

veien videre

Etter to år i skole kan du søke læreplass i godkjente lærebedrifter.

Vil du vite mer om dette bruk lenkene under.

 

Bli lærling Søk læreplass

Ta kontakt

Avdelingsleder
Profilbilde av Thor Andreassen

Thor Andreassen

Send e-post
Rådgiver
Profilbilde av Wenche Hopland

Wenche Hopland

Send e-post