Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk er en yrkesfaglig utdanning. Det betyr at du går 2 år på skole før du begynner som lærling i en bedrift. Du kan dessuten ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Hvorfor velge Askøy?

På Askøy VGS legger vi til rette for at det du ønsker å bli, skal være førende for hvilken undervisning du skal ha i de praktiske fagene det første skoleåret.

 

Søk skoleplass

Hvorfor byggfag?

Det er ca. 22 fag som rekrutterer lærlinger fra Vg1 Bygg- og anleggs-teknikk, og vi på Askøy vgs ønsker at du, som ønsker å ha en yrkeskarriere innenfor bygge- bransjen, skal få best mulig start på denne utdanningen.

Prosjekt til fordypning er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med flere forskjellige fag i byggebransjen.

Les mer om faget på Vilbli.no

Første året

_DSC7517.jpg

Vg1 Bygg- og anleggsteknikk

På Askøy vgs legger vi stor vekt på at det blir mye praktisk arbeid på verkstedet og at du får bygge og gjøre praktiske øvelser som er i samsvar med det faget du har valgt.

Vi har et utmerket samarbeid med de fleste byggefirmaene på Askøy, og dermed gode muligheter for at du kan bli utplassert i en bedrift i deler av skoletiden. Vi legger også til rette for at du som velger noen av de andre fagene, skal få en så god opplæring som mulig.

 

Læreplan Vg1

 

Andre året

_DSC7488.jpg

Vg2 Byggteknikk

På Vg2 Byggteknikk får du opplæring innen fire fagområder: 

  • Tømrerfaget
  • Murerfaget
  • Betongfaget
  • Stillasbyggerfaget

I "Prosjekt til fordypning" velger du å fordype deg i ett av fagområdene. På Vg2 nivå har vi et godt samarbeid med næringslivet i regionen, (Bergen vest) så her vil du bli utplassert 1-2 dager i uka, over en periode. Muligheten for å gjøre deg kjent med faget, og å få læreplass i det faget du har valgt er også stor.

Læreplan Vg2

Veien videre

Etter to år i skole kan du søke læreplass i godkjente lærebedrifter.

Vil du vite mer om dette, kan du sjekke ut lenkene under.

Bli lærling Søk læreplass

ta kontakt

Avdelingsleder
Profilbilde av Thor Andreassen

Thor Andreassen

Send e-post
Rådgiver
Profilbilde av Wenche Hopland

Wenche Hopland

Send e-post