Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk er en yrkesfaglig utdanning. Det betyr at du går 2 år på skole før du begynner som lærling i en bedrift. Du kan dessuten ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Hvorfor velge Askøy?

På Askøy VGS legger vi til rette for at det du ønsker å bli, skal være førende for hvilken undervisning du skal ha i de praktiske fagene det første skoleåret.

 

Hvorfor byggfag?

Det er ca. 22 fag som rekrutterer lærlinger fra Vg1 Bygg- og anleggs-teknikk, og vi på Askøy vgs ønsker at du, som ønsker å ha en yrkeskarriere innenfor bygge- bransjen, skal få best mulig start på denne utdanningen.

Prosjekt til fordypning er et fag som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med flere forskjellige fag i byggebransjen.

Les mer om faget på Vilbli.no

Første året

DSC7517.jpg

Vg1 Bygg- og anleggsteknikk

På Askøy vgs legger vi stor vekt på at det blir mye praktisk arbeid på verkstedet og at du får bygge og gjøre praktiske øvelser som er i samsvar med det faget du har valgt.

Vi har et utmerket samarbeid med de fleste byggefirmaene på Askøy, og dermed gode muligheter for at du kan bli utplassert i en bedrift i deler av skoletiden. Vi legger også til rette for at du som velger noen av de andre fagene, skal få en så god opplæring som mulig.

 

Læreplan Vg1

 

Andre året

DSC7488.jpg

Vg2 Byggteknikk

På Vg2 Byggteknikk får du opplæring innen fire fagområder: 

  • Tømrerfaget
  • Murerfaget
  • Betongfaget
  • Stillasbyggerfaget

I "Prosjekt til fordypning" velger du å fordype deg i ett av fagområdene. På Vg2 nivå har vi et godt samarbeid med næringslivet i regionen, (Bergen vest) så her vil du bli utplassert 1-2 dager i uka, over en periode. Muligheten for å gjøre deg kjent med faget, og å få læreplass i det faget du har valgt er også stor.

Læreplan Vg2

Veien videre

Etter to år i skole kan du søke læreplass i godkjente lærebedrifter.

Vil du vite mer om dette, kan du sjekke ut lenkene under.

Bli lærling Søk læreplass

ta kontakt

Avdelingsleder
Profilbilde av Thor Andreassen

Thor Andreassen

Send e-post
Rådgiver
Profilbilde av Wenche Hopland

Wenche Hopland

Send e-post