Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Internasjonalisering

Lengter du vekk? Skal du oppdage verden?

ta elektro vg2 eller studiespesialisering Vg2 i Erfurt!

Kan jeg søke?

Hordaland fylkeskommune har i samarbeid med utvalgte skoler i utlandet et tilbud om å ta det andre skoleåret i utlandet. Askøy vgs. administrerer en ordning hvor grupper av elever kan ta Vg2 i byen Erfurt i Thüringen, Tyskland.

Tilbudet retter seg mot elever som har tatt Vg1 på enten elektrofag eller studiespesialisering. Elevene blir tatt ut etter søknad og intervju, og vil få plass på Andreas Gordon Schule (elektro) eller Albert Schweitzer Gymnasium (studiespesialisering).

Hvordan blir det under oppholdet?

Under oppholdet bor elevene på internat sammen med tyske elever, i kort avstand fra skolen. Oppholdet finansieres med stipend fra Statens Lånekasse, og det dekker husleie og nødvendige utgifter (prisnivået er ca. 30 % lavere enn i Norge). 

Undervisningsopplegget kan være ganske forskjellig fra norske og foregår hovedsaklig på tysk. Ledelsen ved Askøy vgs. har ansvar for å gi støtte og veiledning både før og under oppholdet. Skolens koordinator holder jevn kontakt med elevene i løpet av skoleåret, og vil besøke elevene i Tyskland flere ganger.

avisen.jpg

Internasjonal videregående skole - 

Vg2 studiespesialiserende program

Kjennskap til andre språk og kulturer er svært viktig for fremtidens arbeidsliv. Askøy videregående skole har derfor som målsetting at alle programområder skal ta del i internasjonale prosjekter, enten EU-programmer eller selvfinansierte prosjekter.

8 elever fra Hordaland kan gå hele Vg2 på Albert Schweitzer Gymnaisum i Erfurt – fagkompetanse, flytende tysk og spennende opplevelser. 

Ut i verden i Vg2 studiespesialiserende
_ImG_9492.jpg

Internasjonal vgs - Vg2 elektro

Elever som har tatt Vg1 elektro kan søke om å ta det andre skoleåret i Tyskland. Vi har veldig gode erfaringer med dette opplegget fra tidligere år, og elever som har deltatt har hatt et stort utbytte både faglig og sosialt.

Eksklusivt tilbud for deg som er yrkesfagelev i Hordaland! 9 elektroelever fra fylket vårt kan gå 6 måneder av Vg2 på Andreas Gordon Schule i Erfurt – fag- og språkkompetanse på en gang! 

Ut i verden i Vg2 elektrofag

Send søknad til

Rektor Oddvar Skråmestø

Askøy videregående skole

Søre Myrane 13

5300 Kleppestø

 

Søknaden kan leveres på kontoret. Søknadsfrist 1.mars 2019

Kontakt Internasjonalisering