Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Elektrofag

Elektrofag er en yrkesfaglig utdanning. Det betyr at du først går på skole og deretter i lære for å ta fagbrev. Utdanningen tar 2-3 år på skole før du blir lærling, avhengig av hvilket lærefag du velger. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Vi tilbyr

Det første året er felles for alle som velger Elektrofag.

På Vg1 Elektrofag får du kunnskap om alt fra automatisering og energisystemer til data og elektronikk.

I praksis foregår mye av undervisningen gjennom arbeidsoppgaver i skolens elektroverksted.

Søk skoleplass

Hvorfor velge Vg1 Elektrofag

Vil du arbeide som elektriker, togelektriker, heismontør, dataelektroniker eller med romteknologi, så er starten elektrofag. Dersom du velger elektrofag er mulighetene mange og variasjonen stor. Utdanningsprogrammet fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer.

Les mer på vilbli.no

Første året

_DsC6813.jpg

Vg1 Elektrofag

I tillegg til elektrofagene (programfag) får du opplæring i fellesfag som omfatter norsk, engelsk, matematikk og naturfag. Dette gjør at du etter Vg1 og Vg2 kan ta påbygg til generell studiekompetanse og ha muligheten til å ta utdanning på høyskoler og universitet. Eller du kan gå læretiden i en bedrift og ta fagprøve i et av de mange fagene innen denne yrkesretningen. 

 I praksis foregår mye av undervisningen gjennom arbeidsoppgaver i skolens elektroverksted. Her setter du som elev opp styringssystemer i miniatyrskala, som simulerer hvordan det skjer i ekte systemer. Oppgavene kan være alt fra å installere en miniatyrheis, der alle knappene fungerer som i en virkelig heis,  til å programmere mikrobrytere til å sende strømimpulser når en kontroller blir aktivert.

Om du velger elektrofag er mulighetene mange og variasjonen stor. På Åsane videregående ønsker vi å forberede deg til dette og  kanskje det viktigste;  gi deg en trygg og god opplevelse av fagkunnskap og et godt elev-miljø.

ta kontakt for mer informasjon