Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått på yrkesfag og ønsker å ta høyere utdanning? Da kan du ta påbygging til generell studiekompetanse på Vg3. Du kan søke både før og etter læretiden. Utdanningen fører fram til generell studiekompetanse.

Vi tilbyr

I påbygningsklassene møtes elever fra flere ulike utdanningsprogram. Mange kommer fra to år på yrkesfag, mens andre har hatt pause fra skole noen år. Atter andre har vært lærling og tatt fagbrev.

Dette mangfoldet av ulike ressurser og evner gjør klassene til et spennende og kreativt sted å være. Her er det mye læring, mye teori, mye lekser og mye god stemning. 

Søk skoleplass

Hvorfor velge påbygg?

Har du gått et yrkesfaglig program, men funnet ut at du vil studere videre på høyskole eller universitet? Er studiekompetanse målet ditt? Da bør du søke påbygging til generell studiekompetanse.

For opptak til visse studier kreves det spesiell studiekompetanse med fordypning i matematikk eller andre realfag.

Vilbli.no

Tredje året

_MWF8301.jpg
_MWF8312.jpg

Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse

Fagene på Vg3 påbygg er krevende, og om du søker påbyggingsåret må du være motivert for mye teori og ha gode norskkunnskaper. For å få generell studiekompetanse, og dermed komme inn på høyskoler eller universitet, er det en forutsetning at fagene fra påbygg er bestått. Har du gode karakterer fra fellesfagene på Vg1 og Vg2? Da har du et godt grunnlag for å gjennomføre dette året. Er du motivert og klar for å arbeide godt med fagene? Da er påbygg det rette for deg og året kommer til å gå greit!

Før du begynner på Vg3 påbyggingsåret må du ha fullført ett av disse tre alternativene:

  • Vg2 yrkesfaglig utdanningsprogram
  • Vg1 studieforberedende og Vg2 yrkesfaglig utdanningsprogram
  • yrkeskompetanse med fag- eller svennebrev

Generell studiekompetanse er "inngangsbilletten" til høyere utdanning ved høgskoler og universitet. Etter Vg3 kan du derfor søke de aller fleste utdanninger ved høgskoler og universitet, innen de fleste fagområder.

Allmennfaglig påbygging er en ettårig påbygging til en generell studiekompetanse (GENS). Etter dette året blir du kvalifisert for videre studier på høyskole eller universitet. Tidligere har du hatt mest yrkesfaglige fag, nå må du «fylle på» med de allmennfagene du ikke hadde på yrkesfag. Vi har motiverte lærere med lang erfaring og rådgiver som gode støttespillere. 

Som det fremgår av læreplanen, består timeplanen av 5 timer programfag per uke. Årstad videregående skole tilbyr for tiden:

  • biologi
  • internasjonal engelsk
  • sosiologi  og sosialantropologi
Læreplan påbygg

Veien Videre

 

Etter fullført og bestått påbygging til generell studiekompetanse på  Vg3, kan du kan du søke høyere utdanning.

Samordna opptak Utdanning.no

Kontakt OSS FOR MER INFORMASJON

Sosialpedagogisk rådgiver Profilbilde av Liv Haldis Fjellanger

Liv Haldis Fjellanger

Send e-post 57306117