Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Elektrofag

Elektrofag er en yrkesfaglig utdanning. Det betyr at du først går på skole og deretter i lære for å ta fagbrev. Utdanningen tar 2-3 år på skole før du blir lærling, avhengig av hvilket lærefag du velger. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Vi tilbyr

Vg1 er felles for alle som tar elektrofag. På Vg2  kan du velge mellom to programområder. Du kan også utdanne deg som dataelektroniker ved å ta Vg3. På  Årstad videregående skole  tilbyr vi: 

  • Elenergi
  • Data og elektronikk
  • Dataelektronikerfaget

Årstad videregående skole gjennomfører fagprøver for lærlinger som er ferdig med læretiden og skal ta avsluttende  fagprøve.

NB: Våren 2016 er fulltegnet, og det er derfor kun mulig å melde seg opp til fagprøve fra neste høst.

Søk skoleplass

Hvorfor velge elektrofag?

Velger du elektrofag, åpner det seg en  verden av  gode karrieremuligheter innenfor yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer.

Du bør ha evne til å arbeide nøyaktig,  systematisk og trygt. Du vil lære å tenke logisk og kreativt, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter.

Dersom du lurer på hva du skal bli eller hvilke  programfag du kan velge etter Vg1, får du en god oversikt på vilbli.no.

Vilbli.no Bytt familie - bli utvekslingselev!

Første året

Elektro_Vg1_2015.jpg

Vg1 Elektrofag

Som elektrofagelev får du tilgang  på nye og velutstyrte verksteder og klasserom. Du vil  lære  å arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du får utnyttet både logiske og kreative sider ved deg selv.  Det legges vekt på at du lærer å ta ansvar for dine handlinger og kan  inngå i samspill med andre.

Læreplan Vg1

Andre året

_MwF8249.jpg

Vg2 Elenergi

Skolen har et langt og solid samarbeid med svært mange elektrobedrifter. På Vg2 Elenergi blir du utplassert i en bedrift i flere uker om gangen, og for mange leder utplasseringen til tilbud  om  lærlingplass.  Vg2 Elenergi kvalifiserer også for å gå videre  til bl.a. elektrikerfaget, energimontørfaget og energioperatørfaget, elektroreparatørfaget og heismontørfaget.

Det er stor etterspørsel etter fagfolk i energibransjen.

Læreplan Vg2 Elenergi
Data- og elektronikk_verksted_2015.JPG

Vg2 Data og elektronikk

Data og elektronikk Vg2 fører videre til dataelektronikerfaget og romteknologifaget. Årstad videregående skole har i tillegg utdanningstilbud innen dataelektronikerfaget på Vg3.

Læreplan Vg2 Data og elektronikk

Tredje året

Vg3 Dataelektronikerfaget

Dataelektronikerfaget Vg3 gir deg muligheter for fordypning innen for eksempel datasystemer og nettverk,  kontroll, vedlikehold og reparasjon av apparat og utstyr. En dataelektroniker kan få arbeid i mange typer små og store bedrifter i de fleste deler av nærings- og arbeidslivet.  

Læreplan Vg3 dataelektronikk

Veien Videre

Etter 2 år i skole kan du søke læreplass i godkjente bedrifter. Etter 3 år og med generell studiekompetanse kan du kan du søke høyere utdanning.

Søk læreplass Bli lærling

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON

Avdelingsleder
Profilbilde av Arthur Tøsdal

Arthur Tøsdal

Send e-post 40768166