Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Studiespesialisering

Ønsker du å studere ved universitet eller høyskole? Da kan du velge studiespesialisering. Utdanningen er treårig og fører fram til generell studiekompetanse. Du kan også velge fag som gir spesiell studiekompetanse.

Hvorfor velge Amalie Skram videregående skole?

Amalie Skram videregående er den største studiespesialiserende skolen i Hordaland.  Vi har 9 paralleller med over 800 elever, og kan tilby de aller fleste fag og kombinasjoner på studiespesialiserende programområde.  Dette gir en unik frihet til å velge akkurat de programfagene du har lyst på!

Utdanning på høyere nivå (universitet og høgskular) krever at du må ha generell studiekompetanse for å komme inn. En del utdanninger krever spesiell studiekompetanse.

Som elev på studiespesialiserande utdanningsprogram kan du få både generell og spesiell studiekompetanse hos oss. Ta kontakt med skolen om du skulle ha spørsmål knyttet til dette. 

På Vg2 og Vg3 tilbyr vi disse to programområdene:

Mer på vilbli.no VIGO

Lånefag fra andre programområder

Lyst til å drive med litt andre ting og?  Når du begynner på vg1 kan du blant annet velge å ta toppidrett svømming, toppidrett fotball eller breddeidrett.

Vi tilbyr også toppidrett i andre idretter etter avtale med skoleledelsen.

Ta kontakt for å finne ut mer om tilbudet!

Er du veldig interessert i realfag har vi også tilbud til deg. Vi stimulerer din realfagsinteresse i en egen realfagsklasse.

Fag og timetall

Fag og timetal
Fag Timetall Vg1 Timetall Vg2 Timetall Vg3
Norsk 4 4 6
Fremmedspråk 4 4 0
Matematikk 5 3 0
Engelsk 5 0 0
Samfunnsfag 3 0 0
Geografi 2 0 0
Kroppsøving 2 2 2
Naturfag 5 0 0
Historie 0 2 4
Religion 0 0 3
Programfag (valgfrie) 0 15 15
Sum timetall per uke 30 30 30

Første året

Pby.jpg

Det første året på studiespesialiserende jobber vi med å få gode rutiner på skolegangen.  I tillegg legger vi stor vekt på å skape et godt klassemiljø. Det er to kontaktlærere i hver klasse, og de reiser  på tur til Standebarm for å bli kjent i begynnelsen av skoleåret.

På Vg 1 må du velge mellom matematikk 1P eller 1T. Du må også velge språk. Vi tilbyr fransk, kinesisk, spansk og tysk nivå II for elever som fortsetter med det samme språket de hadde på ungdomsskolen og tysk I for elever som ønsker å bytte språk fra ungdomsskolen. Har du ikke hatt fremmedspråk på ungdomsskole, skal du velge kinesisk eller tysk I+II.

På slutten av skoleåret blir 20% av Vg1 elever trukket ut til skriftlig eller muntlig eksamen.

På Vg1 må du velge et fremmedspråk i tillegg til engelsk. Vi tilbyr:

Det språket du velger på Vg1, må du også ha på Vg2.

Har du ikke hatt fremmedspråk på ungdomskolen må du ha fremmedspråk også på Vg3.

 

Andre året

Bibliotek

I Vg2 studiespesialiserende har du relativt få timer med fellesfag. Du skal velge programfag innenfor programområde realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

I tillegg til matematikk 2P, matematikk S1 eller matematikk R1, trenger du tre programfag. To av programfagene innenfor det samme programområde skal du fortsette med i Vg3.

Sjekk blokkskjemaet for Vg2 for å se hvilke fag som tilbys på de ulike blokkene skoleåret 2017/2018. Du må velge ett fag fra hver blokk. Det er ikke sannsynlig at alle gruppene vil bli satt i gang, men vi vil tilby de aller fleste.

Noen elever velger å tilbringe Vg2 som utvekslingselev. Det er viktig at du avklarer med rådgiver eller avdelingsleder hvilke regler som gjelder for godkjenning av fag du tar i utlandet.

På slutten av skoleåret blir alle elever i Vg2 trukket ut til en skriftlig eller en muntlig eksamen.

Skrivendehånd_web.jpg

Fremmedspråk 2

Alle elever må ha et fremmedspråk i tillegg til engelsk på Vg2. Vi tilbyr:

Tredje året

SS.jpg

I Vg3 skal du fordype deg i to programfag innenfor det samme programområde: Realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Du skal også velge et tredje programfag, som kan være fra andre programområder. Se hvilke programfag du kan velge blant i blokkskjemaet for Vg3.

Hvis du ikke hadde fremmedspråk på ungdomsskolen, skal du ha språk også i Vg3. Da har du kun de to programfagene. 

På slutten av skoleåret kommer alle elever opp til eksamen i norsk hovedmål. I tillegg blir de trukket ut i to skriftlige og en muntlig eksamen.

Veien videre

Hva vil du bli når du blir større? Ta en tur til en av våre flinke rådgivere hvis du lurer, eller besøk linkene som ligger vedlagt.

Samordnet opptak Utdanning.no