Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Satsingsområder

Amalie Skram videregående ønsker både å videreføre de gode tradisjonene fra de tre skolene som er blitt nedlagt, men også å satse på en del områder som er unike for den nye skolen.

 

Wordle 3.png

 

 

 

 

Internasjonalisering

Amalie Skram videregående satser mye på å tilby elever på vg2 utveksling til ulike land i Europa og andre deler av verden. Vi har bred erfaring med internasjonale skolepartnerskap. Våre elever og lærere representerer skolen på forskjellige arrangement i andre land. Vi tar selv imot språkassistenter og utenlandske praksisstudenter. Skaff deg interkulturell kompetanse, bedre språkferdigheter og en sterkere CV gjennom internasjonaliseringstilbudet på Amalie Skram enten du går på studiespesialiserende eller yrkesfag.

Samarbeidspartnere

Vi har i alle år samarbeid tett med Universitetet i Bergen.  Skolen og Universitetet er naboer, noe som muliggjør faglig samarbeid i hverdagen.  Vi har hatt besøk av ansatte ved svært mange fakultet og institutt ved UiB, og gleder oss over å få impulser og kunnskap fra forskere inn i skolehverdagen.

 I samarbeid med Marin Forskningsklynge i Bergen bruker elevene ved Amalie Skram data fra en målestasjon i Store Lungegårdsvann.

Andre satsningsområder

Vi tilbyr en egen realfagssatsing hvor elevene gis et komplett 3-årig løp.  I tillegg kan du kombinere toppidrett svømming eller fotball med et skoleløp på Amalie Skram.  Er du mer interessert i breddeidrett?  Da er du hjertelig velkommen til å søke her.  Les mer om våre skreddersydde studieløp her.  

 

Solidaritetsprosjektet

Elevene på Amalie Skram har valgt organisasjonen Bring Children From Streets (BCSF) som skolens solidaritetsprosjekt. Vi inngår nå et samarbeid med BCFS og målet er i første omgang at det i nær fremtid skal stå et bygg i Kampala som rommer naturfagslabber og IKT-sal og som bærer Amalie Skram vgs sitt navn.

BCFSN.jpg

I perioden 7. til 13. mars 2016 skal elevene samle inn penger. De bestemmer selv hvordan – og vi oppfordrer elevene til å være kreative og gjerne gå sammen i grupper. Den klassen som samler inn mest penger vil bli premiert.

Richard Espenes Kiwanuka er grunnlegger av Bring Children From Streets. Han kom til Norge fra Uganda som foreldreløs 16. åring. Richard er fortsatt leder for organisasjonen. I utkanten av Kampala har BCFS fått bygget grunnskole, barnehjem og yrkesskole – i tillegg til at de driver skole og treningssenter i slummen i Kampala. Neste prosjekt er en nye videregående skole som skal tilby allmennfag og som vil få navnet The First Lady – oppkalt etter BCFS ambassadør Cecilia Brækhus. Denne skolen er det altså Amalie Skram skal bidra til å få bygget.