OM skolen

Amalie Skram videregående er en stor, nystartet skole i Bergen sentrum.  Vi har ca. 1000 elever, fordelt på studiespesialiserende programområde, medier og kommunikasjon, service og samferdsel, påbygg til generell studiekompetanse og tilrettelagt opplæring.

kontakt og ÅPningstider

Du finner oss ved  Lungegårdskaien 40, i Bergen sentrum. Amalie Skram videregående skole deler lokaler med AdO arena.

kartutsnitt-amalie-skram.JPG

Skolens administrasjon er åpen:

Mandag - Onsdag fra kl. 08:00 - 15:45

Torsdag fra 08:00 - 14:30

Fredag fra 08:00 - 15:30

Selve skolebygget er åpent så legge Ado-arena har åpent (06:00-22:00).

Elever har tilgang til blant annet bibliotek og treningsrom utenom disse tidspunktene, dersom de bruker adgangskort. Kantinen er åpen hver dag fra 07.30 til 16.00 på hverdagene.

Ansatte og ledelse

For en oversikt over alle våre ansatte må du gå til vår ansattliste nederst på siden. Ta kontakt med kontoret dersom du lurer på hvor en lærer har arbeidsrom.

Ledelsen sitter i 2. etasje.

Avdelingsleder kan hjelpe  med spørsmål knyttet til undervisningen, timeplaner, klassemiljø og mer. Se mer informasjon som ligger under studietilbudene våre.

Du møter i tillegg administrasjonen/kontoret i 2. etasje ved kantinen. Se tidligere kontaktinformasjon.

Ledelsen

Kristine Sivertsen Stenhaug

Aa_6560504.jpg

Kunsten på Amalie Skram

Her på skolen satses det på kunst, både gjennom permanente og midlertidige kunstinstallasjoner. I de vedlagte lenkene kan du både lese og se videoer om de ulike permanente kunstverkene som er plassert eller innarbeidet i Amalie Skram vgs og Ado-arena. Dette er et spennende aspekt ved skolen vår som vi er veldig stolt av.

Disse kunstverkene finnes i all hovedsak i de offentlige delene av bygget. Oppover i etasjene har gatekunstneren Argus laget veggmalerier til stor glede for elever og lærere.

Video av kunsten

Biblioteket

I fjerde etasje på Amalie Skram vgs har vi et flott bibliotek. Her har du tilgang til å låne (digitalt) bøker og filmer, lese blader, gjøre gruppearbeid og lekser. Du kan også få hjelp til litteratursøk hvis du trenger stoff til prosjekter og oppgaver.  Dersom vi ikke har det du trenger, kan bibliotekaren prøve å skaffe det enten fra et annet bibliotek eller ved å kjøpe det inn.

Vi har hjelpsomme bibliotekarer som også tilbyr kurs innen kildekritikk og sitering.

NB! Ingen mat på biblioteket utenom studietiden, der det serveres mat i skolens regi.

Lånekontrakt for elevar i vgs

Kontakt biblioteket

Åpningstider (betjent):

Mandag-fredag kl. 08.30 til kl. 15.15.

Biblioteket har ellers åpent i skolens åpningstid, med adgangskort.

På internett er biblioteket alltid åpent. Du kan søke i bibliotekets samling i websøk.