Flesland kunsten er på plass.

Bybanekunsten på Flesland er nå på plass. Det har vært gjennomført tre konkurranser for kunstprosjektet langs bybanetraseen mellom Lagunen og Flesland terminal.

 

Andreas Sletvold Moes Modulære refleksjoner var vinner av konkurransen om kunstprosjektet til Bybanes endestopp på Flesland. Vedtaket var enstemmig og sist uke monterte kunstneren verket. Verket består av syrefaste stålplater med ulike mønstre og overflatmoduler. Verket består av syrefaste stålplater med ulike mønstre og overflatmoduler. Det er drøyt 35 meter langt og 2,5 meter høyt, og består av totalt 84 moduler.

– Jeg ville skape noe som virkelig tok plass, sier kunstner Andreas Sletvold Moes og natt til fredag har kunstneren gjort ferdig verket som skal pryde bybanestoppet på Flesland.

I tillegg til Andreas Sletvold Moes verk har Søstrene Annette og Caroline Kierulf og Per Formo levert kunst til bybaneprosjektet

Søstrene Annette og Caroline Kierulf har laget kunst til fjellskjæringen ved Sandslibroen. Dette er kunstnernes første permanente utendørsprosjekt, og ble ferdigstilt november 2015. Mellom kjøreledningsmastene langs fjellsiden er det kommet seks  små skulpturer i sterke farger, montert på skiltstenger. De er laget av sjøvannsbestandig aluminium og er ca. 170 cm høye. Skulpturrekken har fått tittelen Olje-Norge, med undertitler Dråpen, Flammen, Molekylet, Floken, Apeskrekken og Tangen. På ulikt vis kommenterer de oljeproblematikken i det norske og internasjonale samfunnet.  

Per Formo, utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, har laget kunst til Sandslimarka. Arbeidet hans har tittelen Sirkelspill og er et maleriforløp som strekker seg over hele 200 meter, fra starten av Dyrhovdtunnelen ved Sandslimarka holdeplass og videre på de lange betongveggene på andre siden av tunnelen, mot Kokstad. Det består av en rekke figurer dannet av kvartsirkelbuer i 8 ulike farger.