Kontraktinngåelse

Skanska fikk kontrakt om bygging av tunnel Fløen - Kronstad

 

Bybanen Utbygging har signert kontrakten på bygging av kontrakt D12, Fløen - Kronstad med Skanska Norge AS. Kontrakten, på om lag 980 millioner kroner, er den andre store kontrakten på utbyggingen av Bybanen til Fyllingsdalen.

Kontrakten omfattar etablering av bybanetrasseen fra ADO Arena/Amalie Skram VGS i nord og helt fram til like før Kanalveien i sør, en strekning på totalt 3,1km, samt sykkel og park arealer. Herunder driving og utrusting (unntatt holdeplassbygg) av 1,5 km lang tunnel etablering av fjellrom for holdeplass under Haukeland, betongkonstruksjoner i Fløen og på Kronstad, fylling i sjø ved ADO Arena/Amalie Skram VGS, samt sprengning og masseflytting langs traseen mellom ADO og Kronstad 

Tett konkurranse
Det var god konkurranse om oppdraget, med svært dyktige firma som deltok. Bybanen Utbygging er glad for at så dyktige firma var med i konkurransen, slik at det var mulig å velge på øverste hylle, sier prosjektdirektør i Bybanen Utbygging, Roger Skoglie.

Skanska Norge AS er en del av det internasjonale Skanskakonsernet. Selskapet har hatt virksomhet i Norge siden 1906 og har i dag ca 3800 ansatte.

Jobbe sammen
Bybanen Utbygging ser fram til å jobbe samen med Skanska om å bygge Bybane på strekningen mellom ADO og Kronstad, sier Roger Skoglie.