Katolsk festdag i Fyllingsdalstunnelen

Tunnelarbeiderne fra 14 nasjoner markerte 4. desember skytsengelen Santa Barbaras festdag med en messe inne i Fyllingsdalstunnelen.

 

I Fyllingsdalstunnelen har både Bybanen Utbygging og entreprenør Marti et strengt sikkerhetsregime som må være på plass når man sprenger tunnel. I tillegg vokter skytsengelen for tunnelarbeidere St. Barabara også over arbeiderne ved inngangen til bybanetunnelen. 4. desember stoppet tunnelarbeid i hele verden for å feire St. Barbaras festdag, og for første gang ble også St. Barbara markert i en bybanetunnel.

Den stemningsfulle messen ble avholdt i det første tverrslaget mellom sykkeltunnelen og banetunnellen ca 150 meter inn i Fyllingsdalstunnelen.

 

Skytsengelen St. Barbara
Santa Barbara er skytshelgen for alle som arbeider med sprengstoff, først og fremst i gruver og tunneler. Sankta Barbara var ifølge tradisjonen en jomfru og martyr som levde på 200-tallet. Hun har vært dyrket som en helgen innenfor den katolske kirke, den ortodokse kirke og orientalsk-ortodokse kirker. Festdagen hennes er 4. desember
Kilde: Wikipedia