Bybanevognene forlenges med 10 meter

De nye vognene gir plass til 70 flere passasjerer

BA var med på den første turen med de nye vognene

Slik ser det ut i de nye kjempevognene
 

Hordaland Fylkeskommune er i ferd med å forlenge samtlige bybanevogner med ti meter til 42 meter lengde for å møte økt etterspørsel fra publikum. Det er i dag totalt 28 vogner hvorav åtte er nyleverte av lang type mens de 20 korte skal bygges om fra august måned og ett år frem i tid. Forlengelsen ble planlagt fra begynnelsen og lar seg 
gjennomføre ved å tilføye to moduler, hvorav én med hjul og én med dører og bagasjeplass

Utover økt lengde er det gjort flere mindre endringer som samlet skal redusere reisetiden og bidra til økt komfort. Barnevognplassene er endret ved at klappsetene langs den ene siden erstattes med hvileputer for stående, dette frigir plass til barnevogner og bagasje. Det blir plass til vel 280 passasjerer, 70 flere enn i dag.

Konseptet for holdestenger og stropper er revidert slik at stående skal ha lettere for å finne noe å holde seg i. Det er nå også kortere mellom dørene i vognen, sammen med endringen av barnevognplassene vil dette gi merkbart kortere holdeplassopphold. Også klimaanleggene er forbedret med høyere ytelse som gir redundans i tilfelle feil. Til sist er det verd å nevne at installert motorkraft øker med 13%, som gir mulighet til å ta igjen tapt tid dersom en vogn er forsinket.