Bybanekunst langs traseen

Det har vært gjennomført tre konkurranser for kunst prosjekter langs bybane traseen fra Lagunen til Flesland holdeplass.

Les mer om juryens begrunnelse

Fylkeskommunens nettsider
 

Andreas Sletvold Moes Modulære refleksjoner er vinner av konkurransen om kunstprosjektet til Bybanes endestopp på Flesland. Vedtaket av enstemmig. 

Søstrene Annette og Caroline Kierulf har laget kunst til fjellskjæringen ved Sandslibroen. Dette er kunstnernes første permanente utendørsprosjekt, og ble ferdigstilt november 2015. Mellom kjøreledningsmastene langs fjellsiden er det kommet seks  små skulpturer i sterke farger, montert på skiltstenger. De er laget av sjøvannsbestandig aluminium og er ca. 170 cm høye. Skulpturrekken har fått tittelen Olje-Norge, med undertitler Dråpen, Flammen, Molekylet, Floken, Apeskrekken og Tangen. På ulikt vis kommenterer de oljeproblematikken i det norske og internasjonale samfunnet.  

Kierulfs kunst red.jpg

 

Per Formo, utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, har laget kunst til Sandslimarka. Arbeidet hans har tittelen Sirkelspill og er et maleriforløp som strekker seg over hele 200 meter, fra starten av Dyrhovdtunnelen ved Sandslimarka stasjon og videre på de lange betongveggene på andre siden av tunnelen, mot Kokstad. Det består av en rekke figurer dannet av kvartsirkelbuer i 8 ulike farger. 

Kunstveri i Dyrhovdtunnelen.JPG