Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Tilrettelagte grupper

Vi tilbyr opplæring i tilrettelagte grupper for elever som har behov for det. Gruppene er knyttet opp mot et utdanningsprogram. Opplæringa tar utgangspunkt i de fagene, eller deler av fagene, som eleven kan mestre. Eleven får et kompetansebevis som viser hvilke mål i læreplanen som er gjennomført i stedet for et vitnemål.

Arbeidstrening

På U. Pihl har vi en klasse for arbeidstrening tilknyttet utdanningsprogram for studiespesialisering. Elevene har seks skoletimer hver dag. Skoledagen varer fra 08.50 - 14.30.

Hovedfokuset vårt er å tilby arbeidstrening i samspill med sosiale og faglig mål. Vi ønsker å utdanne unge voksne som skal få en meningsfull jobb etter evne og behov, og bli selvstendige nok til å flytte hjemmefra.

Lærerne våre har lærerutdanning med idrettsfag, friluftsliv og spesialpedagogikk, noe som er gjenspeiler skolehverdag og aktivitetstilbud.

Klatring liten.jpg

 

 

 

Praktisk arbeid

Først i regi av skolen, deretter ute i en bedrift med spesiell tilrettelegging. Målet er at eleven skal kunne jobbe med en arbeidsleder og fem arbeidstakere.

Sosiale og faglige mål

Fokus på sosial samhandling, både i klasse, på skolen og i nærmiljøet.

Det er tilpasset opplæring med stor vekt på læring gjennom aktivitet. Elevene har sin egen skjermede arbeidsplass i klasserommet. I tillegg til tradisjonelle opplæringsverktøy bruker vi iPad.

Selvstendiggjøring og utfordringer

Elevene får "smøre brødskiva si sjøl", handle på Rema, lage en pizza fra bunnen av og stikke på kino med klassekamerater.

Vi har kompetanse på idrett og friluftsliv. Dette er noe som går igjen i valg av aktiviteter. Vi vil at eleven sammen med oss skal sette seg konkrete mål og oppleve mestering/trivsel når man når dem. Vi tilbyr svømming hver uke.

Vi har gått på slakk line, stått på skateboard, klatret på Helleneset, hatt skidager i Myrkdalen og syklet Rallervegen.

Det viktigste er at hver enkelt elev får et tilpasset tilbud, innenfor de rammene vi jobber etter.

Kontakt oss

Profilbilde av Annette Hovland

Annette Hovland

Send e-post
Profilbilde av Eirik Oma

Eirik Oma

Send e-post