Det kan se ut til at du bruker en nettleserversjon vi ikke støtter. Finn en nyere versjon her

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag er en yrkesfaglig utdanning. Det er vanlig å gå 2 år på skole og deretter bli lærling i 2 år for å ta fagbrev. Du kan ta påbygging til generell studiekompetanse før eller etter læretida.

Vi tilbyr

Du som velger restaurant  -og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig.

Vg 1 Restaurant og matfag er et utdanningsprogram der du får mulighet til bruke dine kreative evner innen alt som har med mat å gjøre.
Søk skoleplass

Hvorfor velge Restaurant og matfag

Dette er faget for deg som er interessert i matlaging, kosthold og ernæring.

Fører frem til en rekke interessante yrker innen matfeltet, som kan gi deg arbeid både innenlands og utenlands, såvel offshore som onshore.

Les mer på vilbli.no

Første året

Matfag_G.JPG

På Vg 1 har vi utplassering minimum to uker i løpet av skoleåret i forbindelse med faget prosjekt til fordypning. I samarbeid med opplæringskontoret for restaurantfagene har vi to fagdager i bedrift slik at elevene får innblikk i fagene kokk og servitør.

I prosjekt til fordypning tilbyr vi fagene kokk, servitør, baker-konditor og kjøttfag.

Utdanningsprogrammet fører frem til 12 ulike yrker innen:

  • hotell og restaurantnæringen
  • kjøttfagene
  • fiskefagene
  • baker -og konditorfagene
  • næringsmiddelindustrien

ta kontakt for mer informasjon

Avdelingsleder Profilbilde av Haakon Melsom

Haakon Melsom

Send e-post
Rådgiver Profilbilde av Aina Helland

Aina Helland

Send e-post